Új
Akkumulátor 4400 mAh

Compaq nx6310 Akkumulátor 4400 mAh

Termék szám: FTHP6120

Akkumulátor kapacitás 4400 mAh, Akku technológia Li-Ion, Szín fekete, Gyári vagy utángyártott Utángyárott, Garancia 1 év garancia     Tovább »
bruttó: 13.843 Ft
|
nettó: 10.900 Ft
Raktáron
3 darab
Mennyiség: db.
Személyes átvétel: azonnal átvehető | Kiszállítás: 4 munkanap alatt.
1 év garancia
Típus: Li-ion
Feszültség: 10.8 V
Kapacitás: 4400 mAh
Cellák száma: 6db
Színe: Fekete

Akkumulátor újrakondícionálás: 1500 Ft klikk ide!

Compaq nx6310 Akkumulátor üzembe helyezése:

1. Győződjön meg arról, hogy Compaq nx6310 laptopja kikapcsolt állapotban van
2. Az adapter kábelt húzza ki Compaq nx6310 készülékéből
3. A laptop alján található biztonsági retesz elhúzásával vegye ki a már nem működő, cserére szoruló akkumulátort
4. Helyezze be az új akkumulátort Compaq nx6310 laptopjába
5. Töltő kábelt dugja vissza a tápcsatlakozóba, majd indítsa el készülékét.
.
Compaq nx6310 Akkumulátorral kapcsolatos kérdésekkel forduljon hozzánk bizalommal.


Új laptop akkumulátor garanciális, jótállási feltételei

Új laptop akkumulátor garanciális ügyintézése kötelező jótállás jogszabályon alapul. Ilyen jogszabály az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban Korm. Rendelet) is, amely az új tartós fogyasztási cikkek vonatkozásában rendel el kötelező jótállást. Ez alapján új termékekre a kötelező jótállás időtartama 1 év, amelyet a vásárlás napjától kell számítani.


Az akkumulátort csak akkor tudjuk kicserélni, ha abszolút sérülésmentes, rendelkezik számlával, továbbá minden csomagolása megvan. Kérjük erre figyeljen!

Garanciális kötelezettség alá eső, minőségi kifogás elutasítását meghatározó okok:


- a vásárlási számla elveszett,
- a garanciális idő lejárt,
- akkumulátor nem azonosítható,
- akkumulátort be és/vagy kiszereléskor megsértették,
- akkumulátort megbontották, külsérelmi nyomok, vagy átalakítás látható,
- akkumulátort nem megfelelő notebookkal használták

Új akkumulátor meghibásodás esetén, ha a garanciális kötelezettségben a garancia érvényesítési igényét jogosnak ítéljük, akkor:
- Kicseréljük, ha van raktáron csere darab
- Visszaadjuk a pénzt, ha nincsen raktáron

8 napos elállási jog

Rendeljen interneten és ha nem tetszik, 8 napig meggondolhatja magát!

Az internetes megrendelés már biztonságosabb és most akár 8 napja is van arra, hogy visszaküldje a terméket ha nem felel meg az elvárásainak. Az elállás joga csak a fogyasztót illeti meg!

A jelenleg hatályos magyar jogszabályok a 8 napos visszavásárlási garanciát teszik kötelezővé.

Ennek szabályozása a következőképp néz ki:
 
A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.
 
A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia címünkre. Kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén vagyunk kötelesek a teljes vételárat megtéríteni.  Az elállási jog érvényesítése többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

:

HP garanciális szerviz

Amennyiben nem biztos benne, hogy gépe garanciális, vagy nem garanciális, keressen fel minket bizalommal ügyfélszolgálatunkon, és segítünk önnek megállapítani.

 

HP Márkaszerviz Általános Javítószolgáltatási Feltételek

A Hewlett-Packard Magyarország Kft. (székhely: 1117 Budapest, Neumann János u. 1; cégjegyzékszám: 01-09-075933; a továbbiakban: a "HP"), és a HP Központi Márkaszerviz a jelen Általános Javítószolgáltatási Feltételekben (a továbbiakban: az "ÁJF") meghatározottak szerint végez a megrendelő eseti megrendelése alapján karbantartási és javítási szolgáltatásokat.

 

Az ajánlat és a megrendelés

1.1.  A szolgáltatás teljesítése - a megrendelés és annak visszaigazolása tartalma függvényében - történhet a megrendelő telephelyén, vagy a HP szervizében. A szolgáltatásra vonatkozó jogviszony a HP ajánlatának elfogadásával vagy a javító-karbantartó tevékenységre vonatkozó egyedi szerződés felek általi aláírásával jön létre. A HP ajánlata a kibocsátása napjától számított 15 napig érvényes, az ajánlat elfogadásáról szóló írásbeli megrendelői nyilatkozatnak ezen határidőn belül kell visszaérkeznie a HP-hoz, ellenkező esetben a javítás teljesítésére vonatkozó megállapodás nem jön létre.

 

1.2. A HP ajánlatának, a felek között létrejött egyedi szerződésnek az ÁJF minden esetben részét képezi. A HP ajánlatának elfogadásával a megrendelő a jelen ÁJF feltételeit változtatás nélkül elfogadja; amennyiben a megrendelő az ajánlat elfogadásáról szóló nyilatkozatban az ÁJF feltételeitől eltérő kikötéseket fogalmaz meg, a felek között a szerződéses viszony csak a HP előzetes, kifejezett elfogadó nyilatkozatával jön létre.

 

Felhasznált anyagok

2.1. Minden alkatrész vagy részegység, melyet a HP a javításhoz biztosít, szabványos, új vagy azzal azonos használati értékű. 

 

2.2. Eltérő kikötés hiányában a lecserélt alkatrészek - illetőleg amennyiben a javítás a teljes termék cseréjével történik, úgy a teljes lecserélt termék - külön díj felszámítása nélkül a HP tulajdonába kerülnek.

 

Szolgáltatási díj

3.1. A karbantartási és javítási szolgáltatások díja (a továbbiakban: a "Szolgáltatási Díj") - beleértve az árajánlatban megadott Szolgáltatási Díjakat is - a HP eseti javító, karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó, mindenkori hatályos ár-és díjtételei alapján kerül megállapításra, és tartalmazza a munkadíjat, az anyagköltséget, a felkészülés és - helyszíni javítás esetén - a kiszállás díját, nem tartalmazza azonban a kellékanyagok (toner, tintapatron stb.) cseréjét, felújítását. A Szolgáltatási Díj megfizetésére a megrendelő köteles. A Szolgáltatási Díj - az ajánlat ellenkező kifejezett kikötése hiányában - annak figyelembe vételével kerül meghatározásra, hogy a lecserélt alkatrészek a HP tulajdonába kerülnek. A HP jogosult átalány díj, mint Szolgáltatási Díj alkalmazására. A Szolgáltatási Díj az ÁFA összegét nem tartalmazza.

 

3.2 .A megrendelőnek - helyszínen végzett szolgáltatás esetén - a kiszállási díjat minden esetben meg kell fizetnie. A HP felmerült költségeit, a kiszállási díjat és a munkadíjat abban az esetben is köteles a megrendelő a HP részére megfizetni, ha a hiba nem javítható, vagy a megrendelő úgy dönt, hogy a szolgáltatás elvégzésére nem tart igényt.

 

3.3. A HP a szolgáltatás teljesítését a Megrendelő HP általi hitelképesség-vizsgálatának eredményétől függővé teheti. Amennyiben a megrendelő hitelképessége nem megfelelő, a HP az egyedi szerződés létrehozását megtagadhatja, vagy - amennyiben az egyedi szerződés már létrejött - azt egyoldalú jognyilatkozattal felmondhatja. A HP a szolgáltatás megkezdését vagy teljesítését előleg fizetéséhez vagy a díj és az anyagköltség előre történő megfizetéséhez kötheti.

 

3.4. Az ajánlatban meghatározott Szolgáltatási Díjat a HP jogosult egyoldalúan módosítani, jogszabályváltozás, az USD vagy az EUR árfolyamváltozásai, illetve egyéb lényeges körülmény bekövetkeztekor. Az árajánlatban megadott Szolgáltatási Díj tájékoztató jellegű, annak meghatározása a termék hibájának előzetes felmérésére épül. A tényleges Szolgáltatási Díj az ajánlatban megadottól eltérhet, a termék előre fel nem ismerhető hibája, vagy a hibának az előzetes felméréshez képest eltérő oka vagy mértéke nyomán. Amennyiben a tényleges díj az ajánlatban megadotthoz képest magasabb, úgy a HP a megrendelő kérésére a túllépés okáról írásos kimutatást készít.

 

3.5. A HP a Szolgáltatási Díj ÁFA-val növelt összegéről a számlát a munkalap alapján állítja ki.

 

3.6. A fizetés módja szervizben történő javítás esetén készpénz vagy bankkártyás fizetés. A fizetés teljesítéséig a HP jogosult a kijavított termék visszatartására.

Helyszíni javítás esetén a megrendelő a Szolgáltatási Díjat a HP részére a számla kiállításától számított 15 (tizenöt) napon belül köteles banki átutalással megfizetni. 

Fizetési késedelem esetén a megrendelő a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő mértékű késedelmi kamat megfizetésére köteles.

 

3.7. Amennyiben a javítás szervizben történik, az eszköznek a szervizbe történő beszállítása és a szolgáltatás teljesítése után annak elszállítása a megrendelőt terheli. A HP értesíti a megrendelőt a szolgáltatás teljesítéséről, és arról, hogy a kijavított terméket a szervizből elviheti. A kijavított terméknek az értesítés elküldésétől számított, tíz naptári napot meghaladó késedelemmel történő átvétele esetén a HP naponta nettó 500,-Ft tárolási költséget érvényesíthet. Hatvan napot meghaladó átvételi késedelem esetén a HP jogosult az eszköz értékesítésére, amelyet követően a megrendelővel elszámol.

 

Jótállás, szavatosság

4.1. A HP az általa felhasznált és beépített alkatrészek gyártási vagy anyaghibáira az alkatrész beépítésétől számított 6 (hat) hónapos jótállást vállal. A fenti jótállás a javító, karbantartó szolgáltatásra, a karbantartás során végzett tevékenységre, a termékre vagy annak a beépített alkatrészt tartalmazó részére nem terjeszthető ki. A jótállás nem terjed ki a megrendelő által jogosulatlanul elvégzett karbantartási munkákból eredő hibákra, a megrendelő által biztosított szoftverre, illesztő egységekre és alkatrészekre, engedély nélküli módosításra vagy helytelen használatra, a termék működtetésére a megadott környezeti specifikációkon kívül eső tartományban, illetve a megrendelő által nem megfelelő módon végzett helyszín előkészítési és karbantartási műveletekre.

 

4.2. A HP a javító, karbantartó szolgáltatásra, amennyiben az a 16/1976. (VI. 4.) MT rendelet hatálya alá tartozik, a hivatkozott rendeletben meghatározott időtartamra vállal jótállást. A jótállási idő kezdő időpontja a szolgáltatás teljesítésének napja.

 

4.3. A HP a fenti 4.1 alpont szerinti jótállás alapján kizárólag a beszerelt hibás alkatrész kijavítására, vagy hibátlan cserealkatrész biztosítására köteles, ezt meghaladó jótállási vagy (nem fogyasztói szerződés esetén) szavatossági kötelezettség a HP-t nem terheli. Amennyiben a szolgáltatás teljesítése fogyasztói szerződés (Ptk. 685.§ e) pont) keretében történt, úgy a szavatossági jogok tekintetében a Ptk.-nak a fogyasztói szerződésekre vonatkozó szavatossági rendelkezései irányadóak.

 

4.4. HP nyomtatók vonatkozásában az utántöltött/módosított fogyóanyagok (tintapatron, toner) használatából eredő károkért a megrendelő tartozik kizárólagos felelősséggel. Amennyiben a hiba utántöltött/módosított kellékanyagok használata miatt következett be, úgy a hiba kijavítása a jelen 4. pont szerinti jótállás keretében nem követelhető.

 

4.5. A megrendelő köteles a HP-t haladéktalanul írásban (levél, távirat, fax) értesíteni, ha a javítás, karbantartás során beépített alkatrész hibáját észleli a jótállás időtartama alatt.

 

4.6. Amegrendelő jótálláson, szavatosságon alapuló igényét csak a javító, karbantartó szolgáltatásra vonatkozó, HP által kiállított számla alapján érvényesítheti.

 

Felelősségkorlátozás

5.1. A terméken tárolt számítástechnikai adatok, programok, beállítások, valamint a szabadalmi vagy szellemi alkotások joga védelme alatt álló információk, megoldások megőrzése, mentése a megrendelő kizárólagos feladata; a HP a javító/karbantartó szolgáltatások keretében adatmentési tevékenységet nem végez, és nem vállal felelősséget a felhasználói beállítások módosulásáért, megszűnéséért. A HP nem felel adatvesztéssel vagy adatsérüléssel okozott károkért, továbbá közvetett és következményi károkért, elmaradt haszonért, akkor sem, ha ezek az elvégzett javításra, karbantartásra visszavezethető okból következtek be.

 

5.2. A HP nem felel továbbá következményi károkért, elmaradt haszonért, használatkieséssel okozott károkért.

 

5.3. A HP felelőssége közvetlen károkért egyedi megrendelésenként összesen legfeljebb a szolgáltatással érintett terméknek a szolgáltatás teljesítését közvetlenül megelőző időpontban érvényes piaci értéke, vagy tízmillió (10.000.000,-) forint - amelyik a kettő közül a kisebb összeg - értékében korlátozott.

 

5.4. A megrendelő a jelen ÁJF-ben rögzített felelősségkorlátozó kikötéseket a HP által alkalmazott díjtételekre (munkadíj, anyagköltség) és az információs technikai ágazatra jellemző szakmai szokásokra tekintettel fogadja el.

 

5.5. A megrendelő kárigényét a HP-val szemben - az igényérvényesítés formájától és jogcímétől függetlenül - a kár bekövetkeztétől számított 18 hónapos jogvesztő határidőn belül érvényesítheti.

 

Vis major

6.1. A HP nem felel olyan késedelemért vagy egyéb szerződésszegésért, mely rajta kívül álló okok vagy vis major következménye.

 

6.2. Vis major esetén a HP által vállalt teljesítési határidő meghosszabbodik a vis major esemény időtartamával. Hatvan (60) napot meghaladó tartamú vis major esetén a HP jogosult az egyedi szerződést azonnali hatállyal felmondani.

 

Egyéb rendelkezések

7.1. A megrendelő - helyszíni javítás esetén - köteles biztosítani a HP szakemberei részére a hibás berendezéshez, rendszerhez való hozzáférést, valamint a munkavégzés műszaki környezeti feltételeit. A megrendelő minden elvárhatót köteles megtenni a HP szakembereinek biztonsága és egészségének megóvása érdekében azon időtartam alatt, míg a HP szakemberek a megrendelő telephelyén tevékenykednek. A megrendelő biztosítja egy képviselőjének jelenlétét abban a helységben, ahol a javító, karbantartó munka folyik, illetve ahol a berendezés található.

 

7.2. A szolgáltatások teljesítésének időszaka: hétfőtől csütörtökig 9.00-17.00 óráig, pénteken 9.00-16.30-ig. A HP a szolgáltatásokat az azok teljesítéséhez szükséges, szakmailag ésszerű idő alatt, a szolgáltatási időszakon belül teljesíti. Külön díj fejében van lehetőség a szolgáltatási időszakon kívüli időben a szolgáltatások igénybe vételére.

 

7.3. Az ÁJF-ben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) és az egyéb hatályos jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak. Amennyiben az ÁJF valamely rendelkezése eltérést nem engedő jogszabályi rendelkezést sért, az ilyen feltétel helyett a kötelező jogszabály rendelkezései irányadóak.

 

7.4 .A felek között felmerülő jogviták eldöntésére - hatáskör függvényében - a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Fővárosi Bíróság kizárólagosan illetékes.

:
:

HP garanciális időn túli szerviz

Pcszerviz.com laptop szervizünk vállalja HP laptopok, notebookok, netbookok (Pavilion, Elitebook, Probook és más típusok) nem garanciális, vagyis garancia időn túli javítását. Notebook szervizeléshez megfelelő, korszerű ipari eszközökkel felszerelve várjuk Önt és HP készülékét.

Felszereltségünknek köszönhetően fel vagyunk készülve arra, hogy nagyobb mennyiségű HP vagy más típusú notebook készülék javítsát, karbantartását elvégezzük. Nagyobb mennyiségű laptoppal vagy asztali számítógéppel rendelkező vállalkozások számára ez előnyt jelenthet.

 

Szervizelésünk kiterjed:

Memória bővítésére, azonnal raktárról

Merevlemez cseréjére, azonnal raktárról

Akkumulátorok cseréjére, azonnal raktárról

Töltők cseréjére, azonnal raktárról

Szoftveres karbantartásra, javításra, vírusos rendszerek helyreállítására

Operációs rendszerek telepítésére és adatmentésre

Notebookok és asztali gépek kitakarítására: portalanítás, hőelvezető anyagok cseréjére

Burkolati elemek cseréjére

Zsanértörött készülékek zsanér cseréjére

Billentyűzet cseréjére, azonnal raktárról

LCD kijelző cseréjére

Inverter cseréjére

Töltő csatlakozó aljzat cseréjére

Belső elektronikai panelek és kábelek cseréjére

Alaplap javításra

 

HP notebookok garancia időn túli ügyintézése személyesen:

Ezt az opciót abban az esetben érdemes választani, ha személyesen szeretné megbeszélni velünk HP készülékével kapcsolatos problémákat.

HP készüléke szervizünkbe kerülése alkalmával munkalapot készítünk, amely tartalmazza a személyes, valamint HP laptop, tablet adatait. Minden munkalapot egyedi azonosítóval látunk el.

A laptop átvétele után a munkalapon leírt hibákat feltárjuk, bevizsgáljuk. A bevizsgálást követően értesítjük Önt a bevizsgálás eredményéről, és a javítási költségekről. Ügyfelünk kérésére, abban is szívesen segítünk, hogy a kiajánlott javítási ár arányban van-e a készülék aktuális értékével. Hardveres javítás igénylése esetén - amennyiben szükséges - HP laptopjához az alkatrészt megrendeljük. Amint az alkatrész rendelkezésünkre áll a szervizünkben, akkor azt nagyon rövid idő alatt beszereljük. Az alkatrész beszerelése után a beszerelt alkatrészt a rendelkezésünkre álló tesztelő eszközökkel leteszteljük.

Ezúton hívjuk fel tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy csak kérésre végzünk el teljeskörű tesztelést. Szoftveres hibák javítása esetén a munkát szinte azonnal elkezdjük. A munka időtartamáról valamint az elvégzendő műveletekről már az átvételkor tudunk tájékoztatást adni. A laptop, tablet tesztelése után értesítést küldünk (telefon és/vagy e-mailen) a javítás sikerességéről, az átvételi lehetőségekről.

Az értesítést követően a megjavított eszközt csak a Munkalap bemutatását követően tudjuk átadni. Amennyiben a munkalap nem található, úgy a készüléket csak a személyes adatok egyeztetése után tudjuk átadni.

 

 

HP notebookok garancia időn túli ügyintézése beküldött készülékek esetén:

Amennyiben nem Budapesti, illetve nem tud személyesen befáradni szervizünkbe, abban az esetben tud igényelni  Ingyenes szervizbe szállítást. Ezt DPD szállítmányozási cég végzi szervizközpontunk és Ön között.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, weboldalunkon a szolgáltatások menüpont alatt megtalálja az Ingyenes szervizbe szállítást, és az adatokat kitöltve tudjuk küldeni a futárt HP készülékéért.

 

Ha ezt az opciót választja, akkor mindenképpen figyeljen a következőkre:

Kérjük, gondosan csomagolja be a készüléket:

Helyezze bele a készüléket az eredeti csomagolásba, ha az már nincs meg, akkor azzal azonos biztonságot nyújtó csomagolásba (ne csak laptop táskába)

Csatolja a készülék hiba leírását, és a hibajegy azonosítót is írja bele, amit e-mail-ben küldünk a szolgáltatás megrendelésével

A megbeszélt helyen és időben a DPD futárja átveszi Öntől a csomagot. HP készüléke szervizünkbe érkezése alkalmával munkalapot készítünk, amely tartalmazza a személyes, valamint P laptop, tablet adatait. Minden munkalapot egyedi azonosítóval látunk el.

Az Ön által csatolva leírt hibákat feltárjuk, bevizsgáljuk. A bevizsgálást követően értesítjük Önt a bevizsgálás eredményéről, és a javítási költségekről. Ügyfelünk kérésére, abban is szívesen segítünk, hogy a kiajánlott javítási ár arányban van-e a készülék aktuális értékével. Hardveres javítás igénylése esetén - amennyiben szükséges - HP laptopjához az alkatrészt megrendeljük. Amint az alkatrész rendelkezésünkre áll a szervizünkben, akkor azt nagyon rövid idő alatt beszereljük. Az alkatrész beszerelése után a beszerelt alkatrészt a rendelkezésünkre álló tesztelő eszközökkel leteszteljük.

Ezúton hívjuk fel tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy csak kérésre végzünk el teljeskörű tesztelést. Szoftveres hibák javítása esetén a munkát szinte azonnal elkezdjük. A munka időtartamáról valamint az elvégzendő műveletekről már az átvételkor tudunk tájékoztatást adni. A laptop, tablet tesztelése után értesítést küldünk (telefon és/vagy e-mailen) a javítás sikerességéről, a visszaküldés időpontjáról, fizetési módokról.

Fizetés történhet utánvétellel, előre-utalássa, Paypal rendszerben.

Egyeztetést követően feladjuk a csomagot DPD futárszolgálattal, és visszaszállítja Önnek a készüléket arra a címre, ahonnan azt elhozta, vagy egy másik címre amit az egyeztetés folyamán megad.

:

Laptop akkumulátor felhasználói infó

Köszönjük, hogy megbízik laptop akkumulátorainkban és használja azokat. Az akkumulátor használata előtt figyelmesen olvassa át ezt az útmutatót! Ez a használati útmutató lépésről lépésre elmagyarázza az akkumulátor helyes használatát és karbantartását. Az akkumulátorok olyan fogyasztási cikkek, melyeknek korlátozott hasznos élettartamuk van. Ugyanakkor helyes működtetéssel, megfelelő feltöltéssel/lemerítéssel és korrekt tárolással jelentősen meghosszabbíthatjuk az élettartamot.

 

Az optimális teljesítmény elérése érdekében állítsa be a laptop akkumulátort

A laptop-akkumulátorban van egy mikroprocesszor-program, amely töltés/lemerítés közben kiszámítja az akkumulátor töltöttségét. Az akkumulátorokat időről-időre kalibrálni kell, hogy a képernyőn mutatott idő és százalék adatok helyességét biztosítsuk. Végre kell hajtania egy teljes töltési/lemerítési ciklust a számítógép első használatbavételekor. Ezt a ciklust 2-3 havonta meg kell ismételni.

 

Ez a töltési és lemerítési eljárás a következő:

1.  állítsa be az energiaellátás opciót: A képernyőn nyomja meg a jobb egér gombot. Válassza a Tulajdonságok Képernyőkímélő Energiaellátás Energiagazdálkodási sémák Hordozható/Laptop opciót. A hozzátartozó beállításoknál: amikor a számítógép akkumulátorról működik, válassza mindig a soha lehetőséget. A Riasztások beállításánál (az Energiagazdálkodási sémákkal egy szinten, mellette található) kapcsolja ki a Kistöltöttségű telep riasztást –t, valamint és a Kritikus töltöttségű telep riasztást, válassza az Alkalmaz lehetőséget és az OK gombbal mentse el.

 

2. Húzza ki az adaptert, és használja az akkumulátort, míg a számítógép magától kikapcsol az akkumulátor lemerülése miatt.

 

3. Csatlakoztassa az adaptert, és várjon, míg az akkumulátor a 100% -os feltöltöttséget eléri. A számítógép első használata előtt (vagy hosszú idejű használaton kívüli tárolás után), az akkumulátort teljesen fel kell tölteni, és teljesen le kell meríteni 3-4-szer, hogy teljesítményét a legoptimálisabbá tegyük. A töltési eljárás legalább 14 órát vegyen igénybe.

 

Megjegyzés: Mikor az akkumulátor be van állítva és eléri maximális teljesítményét, állítsa vissza alapértékükre az Energiaellátás opcióit annak érdekében, hogy a számítógép megfelelő riasztásokat küldjön, például: alacsony töltöttségű akkumulátor, vagy riasztás, mielőtt a számítógép hibernált állapotba kerül. Beállításkor az akkumulátort annyira le kell meríteni, hogy a számítógép kikapcsolja magát, feltöltéskor 100 %-ra fel kell tölteni. Ezután az áramellátás tetszőlegesen rákapcsolható, vagy levehető, függetlenül az akkumulátor töltöttségétől. Mikor az akkumulátor lemerül, a számítógép törvényszerűen hibernált módba kerül. Az akkumulátorban még marad annyi töltés, hogy az biztosítsa a számítógép hibernált módjának fenntartását egy ideig. Ha az akkumulátor tényleg lemerült, akkor a számítógép kényszerűen kikapcsol. Ekkor minden nyitott dokumentum elveszhet.

 

Az akkumulátor tárolása:

Ha az akkumulátort hosszú ideig tároljuk bekapcsolt üzemmódban, akkor az akkumulátor károsodik. Ha az akkumulátor használaton kívül van egy hónapig, vagy annál hosszabb ideig, távolítsa el a számítógépből, töltse fel 60-80%-os töltöttségi fokra, és tárolja száraz, hűvös és tiszta helyen. Ha az akkumulátor hosszabb ideig használaton kívül van, akkor annak töltöttsége elvész, és az akkumulátor károsodhat. Ezért, ha az akkumulátort egy ideig tároltuk, szükségessé válik egy hatékony töltési és lemerítési ciklus. Ha havonta elvégezzük a teljes tényleges töltés és lemerítés ciklust, az akkumulátor megfelelő tárolási tulajdonsággal, ésszerű hasznos élettartammal fog rendelkezni.

 

Biztonsági előírások:

             Ne zárja rövidre az akkumulátort! A rövidzárlat súlyosan károsítja az akkumulátort.

            Ne ejtse el, ne üsse, ne tegye kis semmilyen fizikai igénybevételnek, mert félő, hogy az akkumulátor belsejében levő maró anyag kijut az akkumulátor belsejéből.

            Ne tegye az akkumulátort hőforrás közelébe, nedves vagy esőnek kitett helyre.

            Ne tegye tűzre ez akkumulátort. Tartsa távol tűzfészkektől és más szélsőséges hőt adó forrásoktól. A túlzott hőnek kitett akkumulátor felrobbanhat.

            Ne próbálja meg szétszedni, megjavítani vagy megváltoztatni az akkumulátort, mert túlhevüléshez és meggyulladáshoz vezethet. Az elektrolit szivárgása veszélyt okozhat. Ne szurkálja az akkumulátort hegyes tárggyal!

 

Gyors kérdések és válaszok:

 

1. Kérdés: Mennyi ideig tud egy új akkumulátor energiát biztosítani a laptop számára?

Válasz: Nehéz meghatározni egy laptop akkumulátor működési idejét. A tényleges működési időt meghatározza, mekkora az eszköz fogyasztása. A képernyőméret, a merevlemez-meghajtó és egyéb kiegészítők extra elektromosságot igényelhetnek, ezzel csökkentve a működési időt. Az akkumulátor teljes működési ideje a meghajtott eszköz konstrukciójától is függ.

 

2. Kérdés: Miért csökken az akkumulátor kapacitása használaton kívül?

Válasz: A környezet nedvességtartalma és a nem-szigetelő környezet következtében az akkumulátor önmagától töltést veszít. Az akkumulátor korától és minőségétől függően a töltésveszteség 3-4 naponta kb. 1 %. Emiatt egy enyhe töltésveszteség elfogadható.

 

 3. Kérdés: El kell távolítanom az akkumulátort mikor a váltóáramú tápegységet használom?

Válasz: Általában, a laptop akkumulátor töltése akkor kezdődik, ha a feltöltöttség kevesebb, mint 95%. A természetes kisülés következtében az akkumulátor lemerülése alapvetően ugyanaz, tekintet nélkül arra, hogy ki van véve vagy nincs, mikor a számítógép dolgozik. Ugyanakkor, javasoljuk, hogy ne vegye ki a laptopból az akkumulátort, amíg a gép bekapcsolt állapotban van, mert így esetleges áramkimaradáskor az adatok nem vésznek el. Ha eltávolítja az akkumulátort, tegye azt egy frissességet megőrző burkolatba, és helyezze száraz, hűvös helyre. Ne felejtsen el havonta egy teljes töltési és kimerítési ciklust végrehajtani, hogy az akkumulátor megőrizze működőképességét.

 

4. Kérdés: Csökken az akkumulátor élettartama, ha teljes lemerülés előtt töltök?

 Válasz: Az akkumulátor élettartamát a teljes feltöltések és lemerülések alapján számítjuk. Egy lítium akkumulátor élettartama általában 300-400 ciklus. Ne aggódjon vajon töltődik-e az akkumulátor, mikor a váltóáramú tápegységről működik a számítógép. Csak egy teljes töltési és lemerítési ciklus számít az akkumulátor élettartama szempontjából.

 

5. Kérdés: A töltöttségi fokot akkor is 0 %-nak mutatja a képernyő, mikor az akkumulátort előtte 20 órán keresztül töltöttem, és a számítógép azonnal kikapcsol, ha az adaptert kihúzom. Miért?

Válasz: Először ellenőrizze hogy az akkumulátor csatlakozása a számítógéphez megfelelő-e. A nem megfelelő érintkezés lehetetlenné teszi az akkumulátor töltését még akkor is, ha az akkumulátor adatkommunikációja olvasható. Ebben az esetben próbálja többször lecsatlakoztatni és rácsatlakoztatni az akkumulátort. Ha egy kattanást hall az akkumulátor behelyezésekor, akkor az általában a jó csatlakozás jeleként fogható fel. A behelyezést végezze el többször is, ezáltal tudni fogja, jó-e az akkumulátor csatlakozása. Erre különösen figyeljen, ha IBM laptopot használ.

 

6. Kérdés: Az akkumulátor nem működik és a laptop azonnal kikapcsol, ha az adaptert leveszem, bár az akkumulátor bizonyos százalékig, vagy éppenséggel 100%-osan töltve van. Miért?

Válasz: Ha ez a jelenség következik be, ellenőrizze, nem túl magas-e a környezeti hőmérséklet. Ha a laptop hosszabb ideig magas környezeti hőmérsékletben dolgozik, az akkumulátor védelmi célból szétkapcsol a laptoptól. Ebben az esetben, baleset elkerülése céljából először kapcsolja ki a laptopot, majd vegye ki az akkumulátort, majd tegye azt vissza. Egy másik lehetőség, hogy a laptop hibája miatt nincs töltés. Ebben az esetben vizsgálja meg a számítógépet, mert a számítógép töltő áramköre hajlamos a hibára töltéskor. Ebben az esetben használja az eredeti akkumulátort és ellenőrizze, hogy a számítógép normálisan dolgozik-e.

 

 7. Kérdés: A Dell Laptopom nem ismeri fel az akkumulátort, és a következőt üzeni: az akkumulátor nem kompatibilis ezzel a számítógéppel, kérem, tegyen be egy Dell akkumulátort, miközben a jelzőlámpa villog. Miért?

Válasz: Az információ azt mondja, hogy az akkumulátor nem kompatibilis. Ebben az esetben lépjen kapcsolatba képviselőnkkel, hogy az cserélje ki az akkumulátort.

 

8. Kérdés: Mikor az akkumulátort beteszem a számítógépbe, az automatikusan kikapcsol. Mikor kiveszem az akkumulátort, a számítógép normálisan működik. Miért?

Válasz: Ez arra mutat, hogy az akkumulátor hibás és egy új akkumulátort kell beszerezni. Szerencsére ez ritkán fordul elő.

 

9. Kérdés: Az akkumulátor miatt a számítógép kikapcsol anélkül, hogy jelezné a laptop hibernálja önmagát. Ez többször megtörténik és annak ellenére, hogy az akkumulátor 100%-ig fel lett töltve, csak néhány percig használható. Miért?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

10. Kérdés: Az első feltöltés után az akkumulátor töltöttségi foka 30%-ot mutat, annak ellenére, hogy a töltés már több órája tart. Miért? Hogyan tölthetem fel az akkumulátort 100% -ra?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

11. Kérdés: Miért mutatja azt a számítógép, hogy az akkumulátor 100%-ig fel van töltve, pedig a töltés még csak 10 perce folyik?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

12. Kérdés: Az első alkalommal az akkumulátor 3 óráig dolgozik, de aztán nem lehet újra feltölteni. Hibás az akkumulátor?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel! 


Pickpackpoint_logo.png DPD Árgép Paypal Számlázz