A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, keddtől (03.17) a SZEMÉLYES ügyfélszolgálatunk nyitvatartása átmenetileg szünetel!
Minden más szolgáltatásunk fennakadás nélkül üzemel, köztük a rendelések kiszállítása, és a hibás készülékek ingyenes szervízbe szállítása is.

Szervizről bővebben itt olvashat. Óvintézkedéseinkről bővebben itt olvashat.

AS07B31 Akkumulátor 4400 mAh 11,1V

Cikkszám: AS07B31


4.12 pont / 90 szavazat

 • Akku technológia: Li-Ion
 • Akkumulátor kapacitás: 4400 mAh
 • Gyártó: ismeretlen gyártó
 • Szín: fekete
 • Állapot: Utángyártott
 • Garancia: 1 év
A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérő lehet. Vásárlási segédlet

Változatok:

A termék raktáron, azonnal megvásárolható

 • Ingyenes személyes átvétel, üzletünkbenA kialakult helyzet miatt jelenleg szünetel a személyes átvétel
 • Kiszállítás futárral, Magyarország területén belül, 990 Ft
  • GLS Futárszolgálat - 2020. április 6.
  • Pick Pack Pont - 2020. április 7.

Listaár: 7 400 Ft

Online ár

6 720 Ft

(Nettó: 5 291 Ft)

(Raktáron: 20-nál több)
db

Részletes leírás

Típus: Li-ion

Feszültség: 11,1 V vagy 14,8 V

Kapacitás: 4400 mAh

Cellák száma: 6db

Színe Fekete

Specifikáció

Lítium Ion akkumulátor

Az újratölthető AS07B31 Akkumulátor 4400 mAh 11,1V lítium-ion akkumulátorok élettartama véges, a folyamat kémiai jellegéből adódóan. A Li-ion akkumulátorok elektronikával is fel vannak szerelve többekközött azért, hogy az akku töltésciklusát számolja. Egy töltésciklust jelent, mikor a(z) AS07B31 akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználja a kapacitását. Ha félig lemerül az akkumulátor, s újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, mikor elhasznál egy töltésciklust, az elektronik kissé csökkenti az akkumulátor energia tárololó kapacitását. A notebook, telefon illetve egyéb li-ion akkuval működő eszközök általában 300 teljes töltésciklus után már kevesebb mint 80%-os a energia tároló kapacitásuk.

További információ a li-ion akkumulátorokkal kapcsolatban

Utángyártott termék

A AS07B31 Akkumulátor 4400 mAh 11,1V terméknek nem ismert a gyártója. Ez leginkább azt jelenti, hogy a termék egy olyan gyártó gyártja, amelynek hazánkban nincs ismertsége, ezért azt mi sem tüntetjük fel.

1 év garancia

A termékhez egy év garancia jár.

További információ

Új laptop akkumulátor garanciális, jótállási feltételei

Új laptop akkumulátor garanciális ügyintézése kötelező jótállás jogszabályon alapul. Ilyen jogszabály az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban Korm. Rendelet) is, amely az új tartós fogyasztási cikkek vonatkozásában rendel el kötelező jótállást. Ez alapján új termékekre a kötelező jótállás időtartama 1 év, amelyet a vásárlás napjától kell számítani.


Az akkumulátort csak akkor tudjuk kicserélni, ha abszolút sérülésmentes, rendelkezik számlával, továbbá minden csomagolása megvan. Kérjük erre figyeljen!

Garanciális kötelezettség alá eső, minőségi kifogás elutasítását meghatározó okok:


- a vásárlási számla elveszett,
- a garanciális idő lejárt,
- akkumulátor nem azonosítható,
- akkumulátort be és/vagy kiszereléskor megsértették,
- akkumulátort megbontották, külsérelmi nyomok, vagy átalakítás látható,
- akkumulátort nem megfelelő notebookkal használták

Új akkumulátor meghibásodás esetén, ha a garanciális kötelezettségben a garancia érvényesítési igényét jogosnak ítéljük, akkor:
- Kicseréljük, ha van raktáron csere darab
- Visszaadjuk a pénzt, ha nincsen raktáron

14 napos elállási jog

Rendeljen interneten és ha nem tetszik, 14 napig meggondolhatja magát!

Az internetes megrendelés már biztonságosabb és most akár 14 napja is van arra, hogy visszaküldje a terméket ha nem felel meg az elvárásainak. Az elállás joga csak a fogyasztót illeti meg!

A jelenleg hatályos magyar jogszabályok a 14 napos visszavásárlási garanciát teszik kötelezővé.

Ennek szabályozása a következőképp néz ki:
 
A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.
 
A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia címünkre. Kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén vagyunk kötelesek a teljes vételárat megtéríteni.  Az elállási jog érvényesítése többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

Laptop akkumulátor felhasználói infó

Köszönjük, hogy megbízik laptop akkumulátorainkban és használja azokat. Az akkumulátor használata előtt figyelmesen olvassa át ezt az útmutatót! Ez a használati útmutató lépésről lépésre elmagyarázza az akkumulátor helyes használatát és karbantartását. Az akkumulátorok olyan fogyasztási cikkek, melyeknek korlátozott hasznos élettartamuk van. Ugyanakkor helyes működtetéssel, megfelelő feltöltéssel/lemerítéssel és korrekt tárolással jelentősen meghosszabbíthatjuk az élettartamot.

 

Az optimális teljesítmény elérése érdekében állítsa be a laptop akkumulátort

A laptop-akkumulátorban van egy mikroprocesszor-program, amely töltés/lemerítés közben kiszámítja az akkumulátor töltöttségét. Az akkumulátorokat időről-időre kalibrálni kell, hogy a képernyőn mutatott idő és százalék adatok helyességét biztosítsuk. Végre kell hajtania egy teljes töltési/lemerítési ciklust a számítógép első használatbavételekor. Ezt a ciklust 2-3 havonta meg kell ismételni.

 

Ez a töltési és lemerítési eljárás a következő:

1.  állítsa be az energiaellátás opciót: A képernyőn nyomja meg a jobb egér gombot. Válassza a Tulajdonságok Képernyőkímélő Energiaellátás Energiagazdálkodási sémák Hordozható/Laptop opciót. A hozzátartozó beállításoknál: amikor a számítógép akkumulátorról működik, válassza mindig a soha lehetőséget. A Riasztások beállításánál (az Energiagazdálkodási sémákkal egy szinten, mellette található) kapcsolja ki a Kistöltöttségű telep riasztást –t, valamint és a Kritikus töltöttségű telep riasztást, válassza az Alkalmaz lehetőséget és az OK gombbal mentse el.

 

2. Húzza ki az adaptert, és használja az akkumulátort, míg a számítógép magától kikapcsol az akkumulátor lemerülése miatt.

 

3. Csatlakoztassa az adaptert, és várjon, míg az akkumulátor a 100% -os feltöltöttséget eléri. A számítógép első használata előtt (vagy hosszú idejű használaton kívüli tárolás után), az akkumulátort teljesen fel kell tölteni, és teljesen le kell meríteni 3-4-szer, hogy teljesítményét a legoptimálisabbá tegyük. A töltési eljárás legalább 14 órát vegyen igénybe.

 

Megjegyzés: Mikor az akkumulátor be van állítva és eléri maximális teljesítményét, állítsa vissza alapértékükre az Energiaellátás opcióit annak érdekében, hogy a számítógép megfelelő riasztásokat küldjön, például: alacsony töltöttségű akkumulátor, vagy riasztás, mielőtt a számítógép hibernált állapotba kerül. Beállításkor az akkumulátort annyira le kell meríteni, hogy a számítógép kikapcsolja magát, feltöltéskor 100 %-ra fel kell tölteni. Ezután az áramellátás tetszőlegesen rákapcsolható, vagy levehető, függetlenül az akkumulátor töltöttségétől. Mikor az akkumulátor lemerül, a számítógép törvényszerűen hibernált módba kerül. Az akkumulátorban még marad annyi töltés, hogy az biztosítsa a számítógép hibernált módjának fenntartását egy ideig. Ha az akkumulátor tényleg lemerült, akkor a számítógép kényszerűen kikapcsol. Ekkor minden nyitott dokumentum elveszhet.

 

Az akkumulátor tárolása:

Ha az akkumulátort hosszú ideig tároljuk bekapcsolt üzemmódban, akkor az akkumulátor károsodik. Ha az akkumulátor használaton kívül van egy hónapig, vagy annál hosszabb ideig, távolítsa el a számítógépből, töltse fel 60-80%-os töltöttségi fokra, és tárolja száraz, hűvös és tiszta helyen. Ha az akkumulátor hosszabb ideig használaton kívül van, akkor annak töltöttsége elvész, és az akkumulátor károsodhat. Ezért, ha az akkumulátort egy ideig tároltuk, szükségessé válik egy hatékony töltési és lemerítési ciklus. Ha havonta elvégezzük a teljes tényleges töltés és lemerítés ciklust, az akkumulátor megfelelő tárolási tulajdonsággal, ésszerű hasznos élettartammal fog rendelkezni.

 

Biztonsági előírások:

             Ne zárja rövidre az akkumulátort! A rövidzárlat súlyosan károsítja az akkumulátort.

            Ne ejtse el, ne üsse, ne tegye kis semmilyen fizikai igénybevételnek, mert félő, hogy az akkumulátor belsejében levő maró anyag kijut az akkumulátor belsejéből.

            Ne tegye az akkumulátort hőforrás közelébe, nedves vagy esőnek kitett helyre.

            Ne tegye tűzre ez akkumulátort. Tartsa távol tűzfészkektől és más szélsőséges hőt adó forrásoktól. A túlzott hőnek kitett akkumulátor felrobbanhat.

            Ne próbálja meg szétszedni, megjavítani vagy megváltoztatni az akkumulátort, mert túlhevüléshez és meggyulladáshoz vezethet. Az elektrolit szivárgása veszélyt okozhat. Ne szurkálja az akkumulátort hegyes tárggyal!

 

Gyors kérdések és válaszok:

 

1. Kérdés: Mennyi ideig tud egy új akkumulátor energiát biztosítani a laptop számára?

Válasz: Nehéz meghatározni egy laptop akkumulátor működési idejét. A tényleges működési időt meghatározza, mekkora az eszköz fogyasztása. A képernyőméret, a merevlemez-meghajtó és egyéb kiegészítők extra elektromosságot igényelhetnek, ezzel csökkentve a működési időt. Az akkumulátor teljes működési ideje a meghajtott eszköz konstrukciójától is függ.

 

2. Kérdés: Miért csökken az akkumulátor kapacitása használaton kívül?

Válasz: A környezet nedvességtartalma és a nem-szigetelő környezet következtében az akkumulátor önmagától töltést veszít. Az akkumulátor korától és minőségétől függően a töltésveszteség 3-4 naponta kb. 1 %. Emiatt egy enyhe töltésveszteség elfogadható.

 

 3. Kérdés: El kell távolítanom az akkumulátort mikor a váltóáramú tápegységet használom?

Válasz: Általában, a laptop akkumulátor töltése akkor kezdődik, ha a feltöltöttség kevesebb, mint 95%. A természetes kisülés következtében az akkumulátor lemerülése alapvetően ugyanaz, tekintet nélkül arra, hogy ki van véve vagy nincs, mikor a számítógép dolgozik. Ugyanakkor, javasoljuk, hogy ne vegye ki a laptopból az akkumulátort, amíg a gép bekapcsolt állapotban van, mert így esetleges áramkimaradáskor az adatok nem vésznek el. Ha eltávolítja az akkumulátort, tegye azt egy frissességet megőrző burkolatba, és helyezze száraz, hűvös helyre. Ne felejtsen el havonta egy teljes töltési és kimerítési ciklust végrehajtani, hogy az akkumulátor megőrizze működőképességét.

 

4. Kérdés: Csökken az akkumulátor élettartama, ha teljes lemerülés előtt töltök?

 Válasz: Az akkumulátor élettartamát a teljes feltöltések és lemerülések alapján számítjuk. Egy lítium akkumulátor élettartama általában 300-400 ciklus. Ne aggódjon vajon töltődik-e az akkumulátor, mikor a váltóáramú tápegységről működik a számítógép. Csak egy teljes töltési és lemerítési ciklus számít az akkumulátor élettartama szempontjából.

 

5. Kérdés: A töltöttségi fokot akkor is 0 %-nak mutatja a képernyő, mikor az akkumulátort előtte 20 órán keresztül töltöttem, és a számítógép azonnal kikapcsol, ha az adaptert kihúzom. Miért?

Válasz: Először ellenőrizze hogy az akkumulátor csatlakozása a számítógéphez megfelelő-e. A nem megfelelő érintkezés lehetetlenné teszi az akkumulátor töltését még akkor is, ha az akkumulátor adatkommunikációja olvasható. Ebben az esetben próbálja többször lecsatlakoztatni és rácsatlakoztatni az akkumulátort. Ha egy kattanást hall az akkumulátor behelyezésekor, akkor az általában a jó csatlakozás jeleként fogható fel. A behelyezést végezze el többször is, ezáltal tudni fogja, jó-e az akkumulátor csatlakozása. Erre különösen figyeljen, ha IBM laptopot használ.

 

6. Kérdés: Az akkumulátor nem működik és a laptop azonnal kikapcsol, ha az adaptert leveszem, bár az akkumulátor bizonyos százalékig, vagy éppenséggel 100%-osan töltve van. Miért?

Válasz: Ha ez a jelenség következik be, ellenőrizze, nem túl magas-e a környezeti hőmérséklet. Ha a laptop hosszabb ideig magas környezeti hőmérsékletben dolgozik, az akkumulátor védelmi célból szétkapcsol a laptoptól. Ebben az esetben, baleset elkerülése céljából először kapcsolja ki a laptopot, majd vegye ki az akkumulátort, majd tegye azt vissza. Egy másik lehetőség, hogy a laptop hibája miatt nincs töltés. Ebben az esetben vizsgálja meg a számítógépet, mert a számítógép töltő áramköre hajlamos a hibára töltéskor. Ebben az esetben használja az eredeti akkumulátort és ellenőrizze, hogy a számítógép normálisan dolgozik-e.

 

 7. Kérdés: A Dell Laptopom nem ismeri fel az akkumulátort, és a következőt üzeni: az akkumulátor nem kompatibilis ezzel a számítógéppel, kérem, tegyen be egy Dell akkumulátort, miközben a jelzőlámpa villog. Miért?

Válasz: Az információ azt mondja, hogy az akkumulátor nem kompatibilis. Ebben az esetben lépjen kapcsolatba képviselőnkkel, hogy az cserélje ki az akkumulátort.

 

8. Kérdés: Mikor az akkumulátort beteszem a számítógépbe, az automatikusan kikapcsol. Mikor kiveszem az akkumulátort, a számítógép normálisan működik. Miért?

Válasz: Ez arra mutat, hogy az akkumulátor hibás és egy új akkumulátort kell beszerezni. Szerencsére ez ritkán fordul elő.

 

9. Kérdés: Az akkumulátor miatt a számítógép kikapcsol anélkül, hogy jelezné a laptop hibernálja önmagát. Ez többször megtörténik és annak ellenére, hogy az akkumulátor 100%-ig fel lett töltve, csak néhány percig használható. Miért?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

10. Kérdés: Az első feltöltés után az akkumulátor töltöttségi foka 30%-ot mutat, annak ellenére, hogy a töltés már több órája tart. Miért? Hogyan tölthetem fel az akkumulátort 100% -ra?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

11. Kérdés: Miért mutatja azt a számítógép, hogy az akkumulátor 100%-ig fel van töltve, pedig a töltés még csak 10 perce folyik?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel!

 

12. Kérdés: Az első alkalommal az akkumulátor 3 óráig dolgozik, de aztán nem lehet újra feltölteni. Hibás az akkumulátor?

Válasz: Hajtsa végre a korábban „Az optimális teljesítmény elérése érdekében kalibrálja a laptop-akkumulátort” címszó alatt leírtakat. Ha a probléma fennmarad, konzultáljon helyi képviselőnkkel! 

Vélemények a termékről

Erről a termékről még nem írtak véleményt. Legyél te az első.

4.12 pont / 90 szavazat

Ha véleményt szeretne írni, kérjük jelentkezzen be!

Hírek, cikkek

10-ből 9-en rosszul töltik telefonjukat. Te hogyan?
10-ből 9-en rosszul töltik telefonjukat. Te hogyan? képe
Cikkünkben röviden ismertetjük az akkumulátorokkal való hosszú távú együttélés titkát. Kell-e még formázni, mikor és hogyan töltsük...
Tovább
×