Vásárlási (Általános szerződési feltételek) és házhoz szállítási információk

Általános rendelkezések

Az eladó neve: SMA Rendszerház Kft.
Székhelye: 1142. Budapest, Ungvár köz 5.
Adószám: 13284677-242
Cégjegyzékszám: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, 01-09-727417
Személyesen: 1142 Budapest, Ungvár köz 5. 9-17 óráig

A panaszkezelés helye: SMA Rendszerház Kft. (1142. Budapest, Ungvár köz 5)

Szerződés nyelve: Magyar

Az SMA Rendszerház Kft. informatikai (szoftver, és hardver) termékek kereskedelmével, illetve számítástechnikai eszközök javításával, üzemeltetésével foglalkozó gazdasági társaság. Az SMA Rendszerház Kft. az általa üzemeltetett internet oldalon található webáruházon (www.notebook-alkatresz.hu) keresztül általa forgalmazott új, illetve használt gépek, hardver alkatrészek értékesítése során jogviszonyba lép a Vevővel, mely jogviszony részletes szabályozásaként felek jelen Általános Szerződési Feltételekben (a továbbiakban: ÁSZF) foglaltakat fogadják el, illetve az itt közölteket magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik.

Az ÁSZF célja a tárgyi hatálya alá tartozó szolgáltatásra és annak igénybevételére vonatkozó egységes feltételrendszer rögzítése, valamint a személyi hatálya alá tartozók közötti jogviszony szabályozása

Jelen szerződési feltételek 2014. Július 1. napjától hatályosak.

INTERNETOLDALAINK HASZNÁLATÁVAL ÖN AUTOMATIKUSAN ELISMERI AZ ÁSZF-BEN RÖGZÍTETT FELTÉTELEKET. AMENNYIBEN HASZNÁLATI FELTÉTELEINKKEL NEM ÉRT EGYET, KÉRJÜK, NE HASZNÁLJA INTERNETES ÁRUHÁZUNKAT!

Üzletszabályzat

Webáruházunkban amennyiben ez nincs külön kiemelve, árainkat nettóban és az általános forgalmi adóval növelt értékkel bruttóban is közzé tesszük. Használt alkatrész esetén a különbözeti Áfa alkalmazását használjuk. Az általunk hirdetett és megjelentetett tartozékok, illetve alkatrészek nagyrészt megtalálhatóak raktárkészletünkben és azonnal megvásárolhatóak, illetve megrendelhetőek. A személyes átvételtől eltérő vásárlás esetén a postai és utánvételes szállítások átfutási ideje az igénybe vett kézbesítő rendszer függvénye, az átfutási időt garantálni az SMA Rendszerház Kft. nem tudja. Ajánlataink minden esetben a készlet erejéig érvényesek, fenntartjuk a jogot áraink előzetes bejelentés nélküli változtatására.

A webáruházon keresztül megrendelt áruk tekintetben társaságunk legalább két e-mail üzenetet küld a megrendelő részére. A megrendelést követően a szerverünk egy automatikus válaszlevelet küld a megrendelő részére, melyben értesítjük, hogy a megrendelést társaságunk fogadta. Ez a válaszüzenet nem minősül a megrendelés visszaigazolásának, a szerződés létrejötte az automatikus válaszlevél elküldésével nem állapítható meg. A megrendelés fogadását, és feldolgozását követően munkatársunk egy újabb elektronikus üzenetben értesíti a megrendelőt ennek eredményéről. Amennyiben társaságunk a megrendelést telesíteni tudja, úgy ennek feltételeiről a második e-mail üzenetben értesítjük. A megrendelés teljesíthetősége esetén, a szerződés ez utóbbi elektronikus üzenet elküldésével jön létre. Ezért a cégünk felelőséget nem tud vállalni.

Olyan termék(ek) esetén, amely(ek) a rendelés leadásakor nem nincsen(ek) készleten és a beállítónk nem tudja teljesíteni azt (visszamondja), vagy más külső forrásból sem tudjuk beszerezni, abban az esetben a rendelés törlésre kerül.

Az oldalak használata

Az SMA Rendszerház Kft. az általa üzemeltetett internet oldalakon (a továbbiakban oldalak) található anyagok kizárólag személyes és nem kereskedelmi célú tanulmányozását és letöltését engedélyezi, azzal a feltétellel, hogy Ön az eredeti anyagokat vagy azok másolatait érintő szerzői jogokat és a szellemi alkotásokhoz fűződő egyéb jogokat maradéktalanul tiszteletben tartja. Az itt található anyagok módosítása, reprodukciója, nyilvános közzététele, bemutatása, terjesztése, illetve egyéb módon a nyilvánosságot szolgáló, vagy kereskedelmi célzatú felhasználása bűntető eljárást vonhat maga után. A jelen feltételek értelmében ezen anyagok más internet oldalakon, illetve számítógépes hálózati rendszerekben való bármilyen célú felhasználása tilos az SMA Rendszerház Kft. előzetes engedélye nélkül. Az oldalakon található anyagok szerzői jogi védelem alatt állnak és azok bármely, engedély nélküli felhasználása szerzői jogi, szabadalmi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A jelen feltételek bármilyen megszegése értelmében Ön az oldalak használatára vonatkozó engedélyt automatikusan elveszíti és az innen korábban szerzett minden információt köteles haladéktalanul megsemmisíteni.

Számlázás

2013.02.01-től társaságunk a szamlazz.hu online számlázási szolgáltatót használja számláinak készítésére. Minden értékesített áruról, szolgáltatásról elektronikus számlát készítünk, melyet a szamlazz.hu időbélyeggel, illetve elektronikus aláírással lát el, amely így hiteles és mindenben megfelel a vonatkozó törvényi előírásoknak. 

Fizetési módok

A fizetés történhet készpénzzel (a csomag átvételekor), illetve előreutalással, előlegszámla vagy díjbekérő alapján valamint Barion online fizetéssel. Előreutalás esetén a csomagot az összeg beérkezését követően tudjuk küldeni.

Postai szállításra sajnos nincs lehetőség!

A feltüntetett árak tartalmazzák a csomagolás illetve a második kiszállás (következő munkanap) költségét is, amennyiben az első kézbesítési próbálkozás sikertelen volt.

A kiszállítás kizárólag Magyarország területén, munkanapokon 8:00-17:00 óra között bármely időszakban történhet, így célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol az átvevő személy egész nap elérhető. Amennyiben a rendelés pénteken 13:00 óra után kerül leadásra, úgy a kiszállítás - hétfői csomagfelvétel miatt - leghamarabb kedden teljesülhet.

A rendeléseket beérkezési sorrendben, feldolgozási kapacitástól függően teljesítjük.

A súlyértékek a valós, összesen mért súlyt jelentik.

Az új adótörvényeknek megfelelően 2013. januártól cég, alapítvány vagy adószámmal rendelkező magánszemély esetén a számlán fel kell tüntetni az adószámot. Így rendelés esetén kérjük a megjegyzésben küldjék el az adószámot, bolti vásárlás esetén pedig adják meg Kollégáknak.

Átvételi módok

Az átvétel történhet személyesen üzletünkben, kiszállítással vagy Pick Pack Ponton.

Személyes átvétel esetén a 1142, Budapest Ungvár köz 5. címen, üzletünkben tudja átvenni a rendelt terméket.

Kiszállítás esetén a GLS futárszolgálattal küldjük a megrendeléskor a vevő által megadott címre.

A webáruházunkban leadott rendelés munkanapokon 13.00 óra előtt rendszerünkben regisztrálásra kerül, a megrendelt termék raktáron van központi raktárunkban, és ügyintézőnk e-mailben visszaigazolta rendelését akkor akár a következő munkanapon meg is érkezhet Önhöz melyet azonban garantálni nem tudunk mert függhet a kiszállítást végző cég folyamataitól is.

Csomagfeladás kizárólag a központi raktárból történik. Amennyiben a rendelés pénteken 13:00 óra után kerül leadásra, úgy a kiszállítás leghamarabb a következő hét keddi napján teljesülhet, központi raktár pozitív készlete esetén. A email-os visszaigazolás a szállítás részleteinek egyeztetése miatt fontos, amely munkanapokon 8-16:30 óráig történhet, minden kiválasztott alkatrész rendelkezésre állása esetén.

A weboldalon szereplő árak, képek és információk csupán tájékoztató jellegűek és nem minősülnek konkrét ajánlattételnek!

A megrendelés kizárólag az SMA Rendszerház Kft ügyintézőjének a visszajelzése után tekinthető visszaigazoltnak! Az esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk!

A kiszállítás költsége a csomag súlyától függ melyet az alábbi felsorolásban talál:

 • 0.1-3 kg között bruttó 990 Ft
 • 3.1–10 kg között bruttó 1 800 Ft
 • 10 kg felett bruttó 3500 Ft
 • Személyes adatok

Utánvéttel rendelt termékek esetében +275 kezelési költség kerül felszmításra, minden szállítási mód esetén. 

Amennyiben Ön olyan információt közöl ezeken az oldalakon, amelyekkel az Ön személye azonosítható, mind Ön, mind a SMA Rendszerház Kft. elfogadja, hogy ezeket az információkat a SMA Rendszerház Kft. internetes Adatvédelmi Nyilatkozatának és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő bánásmódban részesíti.

Felhasználói közlemények közzététele

Az Ön által a jelen oldalakra küldött vagy átvitt anyagok, információk vagy egyéb közlemények nem tekintendők sem titkosnak, sem a szellemi alkotásokat megillető jogi védelem alatt állónak. Az SMA Rendszerház Kft. ezen közleményekkel kapcsolatosan semmiféle kötelezettséget nem vállal. A közlemények elküldésével Ön beleegyezik, hogy a SMA Rendszerház Kft. által ezen közlemények és minden ehhez kapcsolódó objektum, mely bármilyen módon adat, vagy információ közlésére alkalmas, kereskedelmi vagy egyéb célra szabadon másolható, közzé tehető, terjeszthető, módosítható, illetve egyéb módon szabadon felhasználható. Tilos bármely jogellenes, fenyegető, rágalmazó, becsületsértő, közszeméremsértő, pornográf vagy egyéb módon jogszabályba ütköző anyagok jelen oldalakra, illetve a jelen oldalakról történő elküldése vagy átvitele, tárolása.

A távollevők közötti szerződésekről

1999. március 1. napján lépett hatályba a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) sz. kormányrendelet, amely az Európai Parlamentnek és Tanácsnak ugyanezen tárgyú 97/7/-EK irányelvén alapul.

A rendelet fő célja a fogyasztóvédelem. A polgári jog általános szabályaitól eltérően a fogyasztó hallgatólagos elfogadó nyilatkozatát, illetve nyilatkozatának hiányát nem lehet ráutaló magatartásként értelmezni. Az áru illetve szolgáltatás ellenértékét a vállalkozás csak megrendelés esetén követelheti. A fogyasztó kifejezett hozzájárulása szükséges az automata hívókészülék útján történő szerződéskötéshez. Ha külön jogszabály nem tiltja és a fogyasztó, nem tiltakozik, a fentieken kívül bármely más távközlő eszköz használható. A fogyasztó a rendeletben biztosított jogairól érvényesen nem mondhat le, eltérni ezektől csak a fogyasztó javára lehet. Ilyen fogyasztóvédelmi szabály a vállalkozást terhelő tájékoztatási kötelezettség is. Ha telefonon tesz ajánlatot, úgy annak kezdetekor közölnie kell nevét, székhelyét, telefonszámát, és a szerződéskötésre irányuló szándékát. Legkésőbb a szerződés megkötésekor írásbeli úton köteles közölni saját adatait; a szerződés tárgyának lényeges tulajdonságait, az ellenszolgáltatást az esetlegesen hozzá kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel, a fizetés, szállítás vagy teljesítés egyéb feltételeit; az elállás feltételeit; a távközlő eszköz alapdíjtól esetlegesen eltérő díját; az ajánlati kötöttség idejét; valamint folyamatos vagy ismételt teljesítés esetében a szerződés legrövidebb időtartamát. A vásárlástól való elállás joga, módja, következményei interneten keresztül történő vásárlás esetén A vásárló az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállás joga az áru átvételének napjától gyakorolható. Sérült, hiányos csomagolás, illetve nem megfelelő kezelésből kifolyó sérülések esetén csak a sérülések, hiányok pótlásának értékcsökkenésével tudjuk a vételárat visszautalni. Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatosan felmerülő költségek a vásárlót terhelik. Amennyiben a visszaküldött csomag a fenti feltételek mindegyikének megfelel, a SMA Rendszerház Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja. Az elállási jog nem illeti meg a fogyasztót, ha Szolgáltatás esetében a teljesítés a fogyasztó beleegyezésével megkezdődött, az ár illetve a szolgáltatás díja piaci ingadozástól függ; az áru személyhez kötött, fogyasztói utasítás vagy kifejezett kérése alapján állították elő, illetve vissza nem szolgáltatható vagy gyorsan romlandó, hang-illetve képfelvétel, valamint szoftver esetében a csomagolást felbontotta; hírlap, folyóirat és az időszaki lap terjesztése esetében, szerencsejáték-szerződésnél. A szerződés teljesítésére a vállalkozás a fogyasztó felszólításának kézhezvételétől számított 30 napon belül köteles. Természetesen a felek ettől eltérően is meghatározhatják a teljesítés határidejét, illetve határnapját. Ha a meghatározott áru nem áll rendelkezésre, illetve a szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, úgy erről köteles a fogyasztót haladéktalanul értesíteni, valamint a befizetett pénzösszeget 30 napon belül visszatéríteni. Ez természetesen még nem mentesíti az egyéb szerződéses kötelezettségei alól. Ha a vállalkozás szerződésszerűen helyettesíthető áruval vagy szolgáltatással teljesít, és a fogyasztó elállási jogát a rendelkezésre álló határidőn belül gyakorolja, úgy a visszaállítással kapcsolatos költségek a vállalkozást terhelik.

A távollevők között kötött szerződésekről

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 55. §-ának e) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el: 1


 • 1 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 16. § (1) c).
 • 2 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (1). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 3 Megállapította: 90/2005. (V. 6.) Korm. rendelet 1. §. Hatályos: 2005. VII. 1-től.
 • 4 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (2). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 5 Megállapította: 2/2006. (I. 4.) Korm. rendelet 1. § (2). Hatályos: 2006. III. 1-től.
 • 6 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) a).
 • 7 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b).
 • 8 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (3). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 9 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) c).
 • 10 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (4). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 11 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (5). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 12 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (5). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 13 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) d).
 • 14 Beiktatta: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (6). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 15 Megállapította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (7). Hatályos: 2008. IX. 1-től.
 • 16 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b), f).
 • 17 Módosította: 2/2006. (I. 4.) Korm. rendelet 4. § (2) a) ac), 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) g).
 • 18 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) g).
 • 19 Módosította: 71/2009. (IV. 2.) Korm. rendelet 3. §.
 • 20 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b), e), h).
 • 21 Megállapította: 71/2009. (IV. 2.) Korm. rendelet 1. § (1). Hatályos: 2009. V. 2-től.
 • 22 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b)-c), e).
 • 23 Megállapította: 71/2009. (IV. 2.) Korm. rendelet 1. § (2). Hatályos: 2009. V. 2-től.
 • 24 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b), g), j).
 • 25 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b), e), j)-k).
 • 26 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) c), l).
 • 27 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b).
 • 28 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b).
 • 29 Módosította: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) b).
 • 30 Módosítva: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (9) m) alapján.
 • 31 Beiktatta: 2/2006. (I. 4.) Korm. rendelet 1. § (3). Hatályos: 2006. III. 1-től.
 • 32 Beiktatta: 217/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 3. § (8). Módosította: 351/2010. (XII. 30.) Korm. rendelet 57. §.
 • 33 Hatályon kívül helyezte: 370/2004. (XII. 26.) Korm. rendelet 9. § (2) b). Hatálytalan: 2005. II. 24-től.
 • 34 Megállapította: 2/2006. (I. 4.) Korm. rendelet 1. § (4). Hatályos: 2006. III. 1-től.

Szavatosság, jótállás

A szavatosság részlet szabályait a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. tv 305§-311/A§-i tartalmazzák az alábbiak szerint.

A hibás teljesítés

Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Hibás teljesítésnek minősül a szolgáltatott dolog szakszerűtlen összeszerelése is, ha a szerelés szerződéses kötelezettség, és azt a kötelezett vagy olyan személy végezte el, akinek magatartásáért a kötelezett felelős. A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el. A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik (kellékszavatosság). Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

Hibás teljesítés esetén a jogosult

 1. elsősorban kijavítást követelhet ha nem tudjuk javítani akkor kicserélést, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
 2. ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. Ha a kötelezett a dolog kijavítását megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el, a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja. A jogosult a kijavításig vagy kicserélésig az ellenszolgáltatás arányos részét visszatarthatja. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely a szavatossági jogoknak a törvényben meghatározott sorrendjétől a fogyasztó hátrányára tér el. A jogosult a választott szavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott kárt köteles a kötelezettnek megtéríteni, kivéve, ha az áttérésre a kötelezett magatartása adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

Kifogás elévülése

A jogosult a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. Fogyasztói szerződés esetében a hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt kifogást kellő időben közöltnek kell tekintetni. A felek ettől eltérő megállapodása semmis. A közlés késedelméből eredő kárért a jogosult felelős. Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. A szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. Fogyasztói szerződés esetében a fogyasztó a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét. Az ennél rövidebb elévülési határidőt megállapító kikötés semmis. Ha a fogyasztói szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb határidőben is megállapodhatnak, egy évnél rövidebb elévülési határidő azonban ebben az esetben sem köthető ki. Ha a jogosult igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva határidőn belül nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje a teljesítés időpontjától számított egy év, tartós használatra rendelt dolog esetében három év. Ha a kötelező alkalmassági idő három évnél hosszabb, az igény érvényesítésére ez a határidő az irányadó. E határidők elmulasztása jogvesztéssel jár. Fogyasztói szerződésben a hároméves határidőnél rövidebb határidő kikötése semmis. A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve különösen az anyag-, munka-és továbbítási költségeket - a kötelezettet terhelik. Fogyasztói szerződés esetében a felek ettől eltérő megállapodása semmis. Kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye.

A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet rendelkezik az alábbiak szerint:

Ha a fogyasztó szavatossági igényt kíván érvényesíteni a fogyasztói szerződés tárgyát képező szolgáltatást nyújtó forgalmazóval (a továbbiakban: forgalmazó) szemben, a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot.

A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:

 • a fogyasztó nevét, címét
 • a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát
 • a vásárlás időpontját
 • a hiba bejelentésének időpontját
 • a hiba leírását
 • a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt
 • a kifogás rendezésének módját

Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni. A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.

Kötelező jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. Rendelet rendelkezik a következők szerint. A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt külön kérés nélkül jótállási jegyet átadni. A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.

Garanciális ügyintézés (termék csere) a házhozszállítással megrendelt termékek esetében postai úton is intézhető, a hibásnak vélt terméket a számlán szereplő címre lehet visszaküldeni, az eredeti okmányok (számla, garancialevél) és a pontos hibaleírás kíséretében. Erről az előzetes írásbeli jelzést a info@notebook-alkatresz.hu e-mail címre kérjük küldeni. A hibás illetve hibátlan termékek visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli, ezért kérjük bizonyosodjon meg arról, hogy a beküldeni kívánt tétel valóban hibás-e.

Az üzletben személyesen átvett alkatrészek garanciális ügyintézésére továbbra is kizárólag személyesen van lehetőség.

A jótállási jegyen fel kell tüntetni:

 • a forgalmazó nevét és címét
 • a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá ahol alkalmazható azonosításra alkalmas részeinek meghatározását
 • a gyártó és külföldről származó termék esetén az importáló nevét, címét
 • a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit
 • a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját

A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni:

 • a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját,
 • a hiba okát és a javítás módját,
 • a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját,
 • a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját
 • a jótállás a kijavítás időtartamával meghosszabbított új határidejét.

A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket a járművek kivételével az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le és felszerelésről, valamint az el és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. § a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Garanciális ügyintézés

Garanciális ügyintézés (termék csere) a házhozszállítással megrendelt termékek esetében postai úton is intézhető, a hibásnak vélt terméket a számlán szereplő címre lehet visszaküldeni, az eredeti okmányok (számla, garancialevél) és a pontos hibaleírás kíséretében. Erről az előzetes írásbeli jelzést a info@notebook-alkatresz.hu email címre kérjük küldeni. A hibás illetve hibátlan termékek visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli, ezért kérjük bizonyosodjon meg arról, hogy a beküldeni kívánt tétel valóban hibás-e.

Az üzletben személyesen átvett alkatrészek garanciális ügyintézésére továbbra is kizárólag személyesen van lehetőség.

A termék megbontása, külső behatástól való sérülés vagy a címkék eltávolítása garancia vesztéssel jár.

Alkatrészek, kiegészítők felhasználás követően

Alkatrészek, mint telefon, tablet kijelző érintőpanel beépítését vagy üvegfólia felhelyezését követően reklamációkat kérjük email-ben küldje meg részünkre az info@notebook-alkatresz.hu-ra. Felhasználást követően (beragasztás, fólia levétele) elállási joga alkatrészek esetében megszűnik. De körülményektől függően ezt az Eladó mérlegelheti, hogy figyelmen kívül hagyja. Amennyiben nem az eladóval szerelteti be az alkatrészt, akkor más cég által elvégzett munkára sem garanciát, sem kártérítést nem köteles megfizetni.  Érdemes felhelyezés előtt ezen alkatrészeket tesztelni, rápróbálni, és ha minden megfelelő, akkor elvégezni a beépítését, felhasználását.

Sérülten kapott termékek reklamációs ügyintézéséről

Az áru átvételekor lehetőség van a csomag állapotának felmérésére a futár jelenlétében. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson, azt azonnal jelezze a futárnak, hogy kárjegyzőkönyvet tudjon felvenni. Ennek elmulasztásával csökken a kárügyintézés esélye, mivel átvételi lap aláírásával elfogadja azt, hogy sérülés mentesen és hiánytalanul vette át a csomagot. Amennyiben az átvétel után veszi észre a sérülés, akkor az átvételtől számított 3 munkanapon belül lehet még panaszt tenni. Ezt írásban kell megtenni az info@gls-hungary.hu illetve az info@notebook-alkatresz.hu email címre kell megküldeni. A bejelentésnek tartalmaznia kell a csomagszámot, képeket a csomagolásról és a belső tartalomról. A csomagolást a kárügyintézés végéig meg kell örízni, mivel kárszemle esetén bekérésre kerülhet. GLS Futárszolgálat ÁFSZ idézet: "Jogos kárigény fedett sérülés esetén akkor keletkezik, ha a kiszolgáltatást követő 3 munkanapon belül, a kárigényt írásban bejelentik, és a kár bizonyíthatóan a szolgáltatónak felróható okból keletkezett. 
Ennek a határidőnek az elmulasztása a kárigényt semmissé teszi."

Csomag vagy készülék elszállításáról

A küldemények vagy készülékek elszállítását vállaljuk, viszont a küldemény épségéért a feladó a felelős. Ennek költsége változó, kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

A nem megfelelő csomagoló anyag vagy tömítő anyag hiányából kelettkezett sérülésekért felelőséget nem tudunk vállalni.

Sérült csomag esetében kárszemlére a csomagot elszállítattjuk. A kárbejelentést email-ben kell megtenni, erről bővebben a "Sérülten kapott termékek reklamációs ügyintézéséről" olvashat.

A kárszemlére a küldeményt az eredeti csomagolásban és töltelékkel kell visszaküldenünk. Amennyiben a visszaszállítás esetén a sérült termék a bejelentéstől eltérő sérüléssel érkezik vissza, abban az esetben a kárigényt a szállítmányozó cég elfogja utasízani, ezért azt mi sem tudjuk elfogadni. 

Ebben az esetben a küldeményt visszaküldjük a feladó címére. Előre cserélt termékek esetében újra kiszámlázzva küldjük vissza azt, ezért kérjük a további sérülés elkerülés érdekében alaposan csomagolja be a sérült csomagot egy másik dobozba.

Beépítést követően az alkatrészek eltávolításból keletkezett sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni. A sérülten visszaküldött termékekre benyújtott garanciális ügyintézés vagy termék csere kérelmeket ilyen esetben nem áll módunkban elfogadni. Az eljárási rend megfelel a korábbi bekezdésben leírtaknak.

Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés

Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti.Eladó visszatarthatja a Termék átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási díj összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.

A forgalmazó

A forgalomba hozó felelős a fogyasztóval szemben azért, hogy az áru annak átadásakor megfelel a törvényes vagy szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. A gyártó, illetve a forgalmazó mentesül a felelősség alól, ha

 • a fogyasztó már a szerződéskötéskor tudott a hibáról, és ennek ismeretében is megkötötte a szerződést;
 • a fogyasztó észreveszi, hogy a kötelezett hibásan teljesített, és ezt nem közli időben, akkor az ebből eredő kárért nem felel.
 • a fogyasztó szavatossági jogait az olyan hibák tekintetében érvényesítheti, amelyek a teljesítés időpontjában már megvoltak, és két éven belül felszínre kerültek. Használtcikkeknél ez a határidő az eladó és a fogyasztó közötti megállapodással egy évre lerövidíthető.

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

A távollevők között kötöttnek tekintendő a szerződés, ha a felek személyes találkozása nélkül, a kizárólag távközlési eszköz használata útján jön létre a fogyasztói szerződés (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdés).

A távollévők között kötött szerződés alapján a fogyasztó házhozszállítás esetén, az átvétel napjától 8 munkanapig gyakorolhatja a szerződéstől való elállás jogát. Ezt kizárólag előzetes írásbeli jelzés alapján tudjuk figyelembe venni, amelyet az info@pcszerviz.com címre szükséges küldeni.

A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget (a szállítási költség ennek nem része) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Portóval terhelt csomagokat nem áll módunkban átvenni.

A terméket eredeti, sértetlen állapotában szükséges az eredeti számlával együtt - 14 naptárinapon belül visszaküldeni a számlán szereplő elérhetőségre. A termék vételára a csomag beérkezését követően kerül visszautalásra azon bankszámlaszámra, amelyet az előzetes írásbeli jelzésnek tartalmaznia kell.

A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Nem rendeltetésszerű használat, mely esetben az áru újbóli értékesítésre nem kerülhet. Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő (például az egyedi konfiguráció vagy notebook), vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta.

Amennyiben további kérdés vagy kérés merülne fel egy megrendeléssel kapcsolatosan, úgy munkatársaink készséggel állnak szíves rendelkezésükre:

munkanapokon 9-17 óráig

E-mail: info@notebook-alkatresz.hu