Hírek, cikkek

Mire használjam régi pendrive-omat? 4. rész (Portable programok)

Mire használjam régi pendrive-omat? 4. rész (Portable programok) 2017-07-11

Miért érdemes hordozható programok témájával foglalkozni? Ha már régi pendrive újra hasznosításról beszélünk, akkor ez is egy jó opció lehet a felhasználására. Rengeteg kellemetlenségtől és problémától megszabadíthat és még időt is megtakarít neked.
Tovább

Mire használjam régi pendrive-omat? 3. rész (Biztonsági kulcs)

Mire használjam régi pendrive-omat? 3. rész (Biztonsági kulcs) 2017-06-20

Félted az adataidat? Szeretnéd elzárni mások elől a géped? Akkor ez a cikk neked szól. Így lehet egyszerűen zárolni a gépet, úgy hogy a jelszó ismeretében is automatikusan lezárja azt.
Tovább

Mire használjam régi pendrive-omat? 2. rész (Jelszó feloldás és generálás)

Mire használjam régi pendrive-omat? 2. rész (Jelszó feloldás és generálás) 2017-06-09

Több ügyféllel találkoztunk, akiknek a gyereke elfelejtette a jelszavát , és ezért nem tud bejelentkezni a Windows fiókjába. Reménykedtek benne, hogy majd mi tudunk nekik segíteni ebben a kérdésbe, hogy ne kelljen újratelepíteni a gépet, de sajnos ezt másképp nem lehet megoldani. Vagy mégis?
Tovább

Mire használjam régi pendrive-omat? 1. rész (ReadyBoost)

Mire használjam régi pendrive-omat? 1. rész (ReadyBoost) 2017-05-30

Mai világunkban már elengedhetetlen kellék a pendrive, abból is a minimum 8GB-os az ajánlott. De mire tudjuk használni a kisebb méretű flash drivejainkat? Dobjuk csak simán ki?
Tovább

Windows 10 alap alkalmazás eltávolítása

Windows 10 alap alkalmazás eltávolítása 2017-05-26

Windows 10 és alap alkalmazásai. Ki az, akit nem idegesít, hogy ott van a gépen, foglalja a helyet és ráadásul nem is eltávolítható? Pont az ilyenek szoktak engem a legjobban idegesíteni.
Tovább

Hogyan állítsam le a gépem két kattintásból?

Hogyan állítsam le a gépem két kattintásból? 2017-05-23

Egyszerű kérdés, de mégsem olyan egyszerű, ha minden Windows-os platformra jónak kell lennie. Ugye, hogy így már nem is olyan egyszerű? Jó kis fogadás alap lehet ez a kérdés.
Tovább

Saját gyorsgomb készítése Windows alatt

Saját gyorsgomb készítése Windows alatt 2017-05-19

Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy jó, hogy léteznek ezek a gyorsgombok, de személyre szabhatók-e. Végül is megtaláltam a megoldást, miként lehet saját gyorsgombot gyártani programjaimhoz és adataimhoz egyaránt.
Tovább

Csaljunk a CTRL és ALT Gomb helyett a Windows gombbal (Windows 7/10)

Csaljunk a CTRL és ALT Gomb helyett a Windows gombbal (Windows 7/10) 2017-05-16

Windows gomb, mindig is volt meg lesz is. De a start menü megnyitásán túl jó valamire? Több mindenre is jó, csak nem elterjedt az egér miatt. Nézzük meg miként lehet csalni a Windows gombbal.
Tovább

Csaljunk az CTRL és ALT Gombbal (Böngésző)

Csaljunk az CTRL és ALT Gombbal (Böngésző) 2017-05-12

A cheat jó dolog, főleg, ha gyorsít egy folyamatot. A gyors billentyűzet is egyfajta cheat, de mire is jó? Többé kevésbé ismerek pár kombinációt, de hogy ilyen sok legyen, azért erre nem számítottam. Ti mennyit ismertek belőle?
Tovább

Alapszintű operációs rendszer karbantartási tippek

Alapszintű operációs rendszer karbantartási tippek 2017-05-09

"Te lomha tetű", "már megint lassú" Hányszor mondtuk már ezt PC-nkre, laptopunkra, mikor nem úgy teljesít, ahogy azt megszoktuk. A teljesítmény romlás elkerülhető, erről fog szólni cikkünk, miként tartsuk karban gépünket.
Tovább

×