5 leggyakoribb laptop meghibásodás

5 leggyakoribb laptop meghibásodás

Hiába az óvatosság, előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek a laptopunkkal. Ezek a gondok bekövetkezhetnek a laptop öregedéséből adódóan, de sajnos emberi hibából is mint például, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a rendszeres tisztításra, leejtjük a készüléket vagy olyan helyen használjuk, ahol túl sok por szállhat a ventilátorba. Összegyűjtöttük azt az öt leggyakrabban jelzett laptop problémát, amivel működésünk óta találkoztunk.

lassú laptop
 • Belassul a készülék
  Ez összetettebb problémára utalhat, lehet, hogy egy szimpla laptop takarítás megoldaná a problémát, de az is lehetséges, hogy az operációs rendszert kellene frissíteni, vagy szimplán a notebookod már „nem egy mai csirke”.
 • A kijelző csíkossá válik
  Egy hirtelen mozdulat következtében leesett az ágyról a laptopod és utána jelentkezett ez a képhiba vagy a semmiből becsíkosodott. A külső behatásoktól függetlenül is kialakulhat csíkozás, sőt a laptop takarítás hiánya miatt produkálhat hasonló hibát a készüléked.
Csíkos laptop kijelző
 • Felforrósodik a notebook
  Ha az esetek többségében olyan helyen alkalmazod a notebookod, ami elég poros, akkor okozhat melegedést a laptopodban. Használattól függően érdemes 1-1,5 évente takarítást elvégezni a készüléken. A melegedés nem csak az alaplapot tudja károsítani, de magát a teljes eszköz teljesítményét is visszatartja.

Feltéve, hogy a melegedés párosul hangos ventilátor zúgással akkor mielőbb vidd be egy szervizbe, ahol átvizsgálják készüléked mielőtt komolyabb hiba alakul ki az alaplapon.

 • Csak hálózatról működik
  Hiába töltöd fel laptopod akkumulátorát, amint lehúzod a töltőről azonnal kikapcsol, így kénytelen vagy asztali számítógép formájában használni. Akkumulátoros eszköz révén érdemes azt használni és nem rajtahagyni folyamatosan a töltőn.
 • Töltőcsatlakozó (DC) törés
  Tapasztalataink szerint a legtöbbször a kontaktos töltő miatt fordul elő a DC csatlakozó sérülése. Az emberek többsége elkezdi jobbra-balra igazgatni a kábelt, majd le csatlakoztatni és vissza, mérgében pedig egyre erősseb rángatja a kábelt és megvan a baj.

Kíváncsi vagy ezeken kívül milyen hibákat tudunk elhárítani? Nézd meg szolgáltatásainkat

Népszerű szolgáltatásaink

Segíthetünk?