Akkumulátor kicserélési segédlet

Akkumulátor kicserélési segédlet

Amennyiben nem adnád ki a kezeid közül az okostelefonod vagy a laptopod, és Te cserélnéd ki az aksidat az otthonod kényelmében, akkor ellátunk néhány tanáccsal a sikeres munka érdekében.

Arra azonban felhívnánk a figyelmedet, hogy ez a feladat veszélyeket rejt, így csak akkor láss neki, ha elegendő tapasztalattal rendelkezel és megfelelő szerszámok is elérhetőek a számodra.

A mai okostelefonokat nem olyan egyszerű feladat javítani, nem véletlenül foglalkozunk szervizeléssel is.

Mi mégis eláruljuk az akkumulátor csere általános lépéseit az újrahasznosítás támogatása végett.
Fontos, hogy tárold külön a különböző hosszúságú csavarokat, így egyszerűbb lesz az összeszerelés.
Vannak olyan mobiltelefonok, amelyek hátlapja ragasztva van így ezeket Hőlégfúvó segítségével kell lemelegítenünk.
Aztán Tapadókoronggal óvatosan megemeljük a hátlap egy részét, Műanyag szétszerelő szerszámmal pedig elválasztjuk a keretet és a hátlapot egymástól.
Az Akkumulátor zárófedelének csavarjait távolítjuk el, az aksi szalagkábelét lecsatlakoztatjuk egy Műanyag szerszám segítségével.
A készülék akkumulátora is ragasztva van így ismételten a Hőlégfúvóra van szükségünk.
A kijelző Velünk szemben legyen és így rövid ideig melegítsük le az akkumulátor ragasztót, majd a Műanyag szétszerelő segítségével válasszuk ketté a házat és az áramforrást. Amint „megszabadultunk” az aksitól, úgy kétoldalú ragasztót helyezzük a telefon belsejébe, távolítsuk el a ragasztó védőfóliáját.
Tegyük helyére az árramforrást és csatlakoztassuk a szalagkábelt az alaplaphoz, majd a zárófedelet a helyére tesszük és visszacsavarozzuk.
important
A hátlap ragasztása előtt teszteljük le a telefont és ha mindent rendben találtunk akkor ragasszuk be.

Laptopok esetén többféle lehetőséged van:

  • Ha bepattintós akkumulátorral szerelték a készüléked, akkor kikapcsolt állapotban, megfordítod a laptopodat, kinyitod a két nyitó fület, kiveszed a benne lévőt és beleteszed az újat. Ilyen egyszerű az egész!
  • Beépített áramforrás esetén, szintén kikapcsolt állapotban csavarozd ki az laptop hátuljából a csavarokat (kb. 8-10 db) akár Elektromos akár Kézi csavarhúzóval.
    Óvatosan a műanyag hátlapot levesszük, ezek után kicsavarozzuk a benne lévő aksit tartó csavarokat, a csatlakozót lehúzzuk.
    Majd a megvásárolt akkumulátor csatlakoztatóját csatlakoztatjuk, az áramforrást beleillesztjük a helyére, visszacsavarozzuk a tartócsavarokat. Ezek után a hátlapot is óvatosan visszapattintjuk a helyére majd a maradék csavarokat is visszacsavarozzuk.

Az elvégzett munka után, már csak a tesztelés maradt hátra.

Népszerű szolgáltatásaink

Segíthetünk?