Beázott a telefonod? Jajj ne…

Beázott a telefonod? Jajj ne…

A tavasz/nyár közeledtével egyre többször töltjük a szabadban az időnket, ilyenkor óhatatlanul előfordulnak kisebb-nagyobb balesetek okostelefonjainkkal.

Ezek elkerülésére adunk néhány tippet, de ha már megtörtént a baj akkor is hasznos tanácsokkal látunk el Téged.

De még mielőtt továbbmennénk és beázással vagy más problémával szervizbe küldenéd a készüléked, juttasd be személyesen Zuglói üzletükbe (Hétfő-Péntek: 9:00-17:00).

Amennyiben kihagynád a szerviz látogatást, úgy javasoljuk vedd figyelembe ezeket a pontokat mielőtt a szabadba mész:

pipe
Használd egy korábbi készülékedet, amely nem okozna akkora szomorúságot, ha búcsút kellene tőle venned, illetve valószínűleg alacsonyabb költségbe kerülne a megjavítása.
pipe
Ne tedd pohár/ kávéscsésze / üdítős palack közelébe az okostelefonod. Ha „csak” víz éri a mobilod, akkor jársz a legjobban, de a cukros üdítőket és a kávét még annyira sem szereti.
pipe
Ne hordd mobilodat a farzsebedben. Elfeledkezel róla, ráülsz és betörik a kijelzője vagy ami még rosszabb a WC kagylóban landol.
pipe
Nem javasoljuk a telefon használatát szaunázás és fürdőzés közben sem. Lehetséges, hogy nem esik bele a vízbe, de a pára is okozhat problémát, ami nem egyből fog jelentkezni.
pipe
Okostelefonodhoz szerezz be egy vízálló tokot.

Tudjuk, hogy ezek elég egyszerű tippek és abban is biztosak vagyunk, hogy azonnal jön a következő gondolatod, hogy "a telefonom vízálló", de érdemes azt szem előtt tartani, hogy a vízállóság nem egyenlő a cseppállósággal.
Fontos tudni, hogy a legtöbb tok az esőcseppek ellen és a ráfröccsenő víz ellen véd! Egy tóba/medencébe merülés esetén nem! Vásárlás előtt ellenőrizd a megvásárolni kívánt tok IP számát!

Az IP szabvány adja meg, hogy egy eszköz mennyire mondható vízállónak. A legvízállóbb telefonok és tokok az IP69 -es jelzéssel vannak ellátva. Az első szám a por, míg a második a víz elleni védelmi értéket adja meg.
Bővebben az IP szabványokról tájékozódhatsz az alábbi linken: IP szabványok (wiki)

Amennyiben már víz érte a készüléked, akkor fogadd meg ezeket a tippjeinket:

important
Kapcsold ki! Ha be volt kapcsolva a telefonod. Ezután tiszta ruhaanyaggal vagy papírtörlővel, itasd fel a készülék külsején lévő cseppeket, de ne a nyílások irányába töröld le őket! Ha lehetőséged van, akkor a SIM kártyát, az SD kártyát és az akkumulátort távolítsd el a készülékből. Ezek után pedig mihamarabb juttasd be egy szervizbe a telefont ,ahol egy ultrahangos tisztítás következtében kiszárítják a készüléket.
wrong
Ne kapcsold be a telefont! Ne akard tesztelni, hogy működik-e vagy sem, ezt bízd a szerviztechnikusra.
wrong
Ne próbáld meg feltölteni!
wrong
Ne rázd a készüléket, mert olyan helyekre is eljuthat a nedvesség, ahova eddig még nem jutott!
wrong
Ne kezd el hajszárítóval vagy fűtőtesten szárítani! Sőt a sütőben se!
wrong
Ne tedd rizsbe! A külső részeken lévő folyadékcseppeket felszívja a rizs, de a belsejébe nem tud bejutni.

Ha nem keresgélnél a különböző szervizek között, akkor hozd be Ungvár köz 5-ben található szervizünkbe a balesetet szenvedett telefonodat. Tapasztalt kollégáink elhárítják a hibát és kedvező árakon végzik el a munkát.

Népszerű szolgáltatásaink

Segíthetünk?