Hogyan használjuk és tároljuk laptopunk töltőjét?

Hogyan használjuk és tároljuk laptopunk töltőjét?

Ebben a cikkünkben tippeket adunk arról, hogy hogyan használd helyesen a notebookod adapterét és tárold, hogy hosszú évekig tudd használni. Kezdjük is el, ezek a javaslatok természetesen mind a gyári, mind pedig az utángyártott töltőkre érvényesek lesznek.

Amire érdemes odafigyelned:

  • Amint feltöltődött a laptopod, húzd ki a laptopodból a töltőfejet, majd az áramforrásból is húzd ki az adaptert!
  • Ne használd az ágyból a laptopot! Több okból kifolyólag sem ajánljuk: könnyebben kerülhetnek szöszök a notebookba, ami hosszútávon melegedést okoz. (erről bővebben a Laptoptisztítással kapcsolatos híreknél olvashatsz) Ha az ágyból filmezel és csatlakoztatod a töltőt, véletlenül megrántod a töltőkábelt és eltörhet a töltőcsatlakozó (DC csatlakozó) vagy a laptop esik egy nagyot.
  • Ne hagyd a notebookot a földön töltés közben sem, beleakad a lábad a töltőkábelbe és szintén megsérülhet a DC csatlakozód vagy a készülék műanyag burkolata! Amennyiben eltört a csatlakozó vagy a töltő sérült meg, NE HASZNÁLD tovább a készüléket, mert TŰZVESZÉLYES! Keress fel szervizt, ahol megállapítják a hiba okát.
  • Amennyiben nincs most szükséged a töltőre, akkor ne tekerd fel a vezetéket a tápegységre mert megtörik a kábel és kontaktossá válik. Ha már megtört ne próbáld meg megjavítani olyan „magyaros megoldással”, inkább vásárolj egy új töltőt ezzel is elkerülve egy nagyobb kiadást amit a laptopodra költenél.
  • Tárold úgy meglévő vagy új töltődet, hogy a kábelen lévő tépőzáras kötegelővel csomagolod össze! Ha van háziállatod, tedd a töltőt olyan helyre, ahol nem tudja elérni és megrágcsálni azt.
  • Úgy vezesd el a töltőkábelt, hogy ne tudjon beakadni, beszorulni sehova pl. az ajtó alá! Így csökkented annak az esélyét, hogy megtörjön a kábel és kontaktossá váljon.
  • Ne használj univerzális töltőt! Töltővásárlás során a gyári töltő paraméterei alapján válassz adaptert, erről is találsz oldalunkon fontos információkat.

Új laptop töltőt keresel? Nézd meg az ajánlatainkat!
Amennyiben segítségre lenne szükséged a megfelelő töltő kiválasztásában, akkor kérj segítséget ügyfélszolgálati munkatársainktól online (chat felületen vagy a hibabejelentő rendszerünkön) vagy személyesen.

Adapter kábel

Népszerű szolgáltatásaink

Segíthetünk?