Külső és belső laptop tisztítás

Tavaszi laptop takarítás

Mint ahogy az előző bejegyzésben jeleztük, ez a rész a laptopok külső és belső takarításáról fog szólni. Ez egy általános tájékoztató, nem térünk ki márkánkként és típusonként a tisztítás pontos lépéseire, csak segítünk abban hogyan is tudod elvégezni a feladatot. Mondjuk is mikre lesz szükséged az otthoni takarításhoz!

Külső tisztítás során ezekre kell odafigyelned:

pipe
Elsőkörben a laptopot kapcsold ki, ha lehetséges az akkumulátort vedd ki belőle.
pipe
A külső borításhoz használj enyhén nedves törlőkendőt és általános tisztítószert, majd a folyamat végén száraz törlőkendővel töröld át a gépet.
pipe
Az alsó részeken legyél nagyon óvatos nehogy bejusson a folyadék a gép belsejébe.
pipe
Kijelző tisztításhoz használj erre a célra alkalmas tisztítószettet. Közvetlenül NE a kijelzőre fújd a szert, hanem egy rongyra/szivacsra és úgy töröld át a kijelzőt.
pipe
A billentyűzet tisztításához érdemes sűrített levegőt beszerezni. (ez a készülék belsejének takarításához is szükséges lesz) A gombok fertőtlenítéséhez javasoljuk az izopropil-alkoholt, ami nagyon gyorsan elpárolog így nem tud bejutni a gép belsejébe vagy kipróbálhatod a tisztító masszát.

FONTOS! Nézd meg a garanciapapíron, hogy a szétszerelés nem jár-e garanciavesztéssel. Ha igen, szakszervizben fognak tudni segíteni Neked a tisztításban. Amit még ajánlunk, hogy szakmai tudás nélkül ne kezdj bele a tisztításba, ha valamelyik alkatrészt nem jól teszed vissza, akkor gondot okozhat a működésben, illetve kiadást jelenthet a hiba szerviz általi kijavítása

Ha mégis neki fognál az otthoni „munkának” ezekre lesz szükséged:

Belső takarítás előtt olvasd el az alábbi javaslatainkat:

important
NE használj folyadékot a készülék belső tisztításra, csak a sűrített levegőt alkalmazz. Egyenesen tartsd a flakont, ne fejjel lefelé mert úgy fagyasztani fog, ami szintén nem tesz jót a készüléknek.
wrong
Keress egy olyan helyet a tisztításra, ami kevésbé poros, illetve nem gond, ha a gépben felgyülemlett por itt száll le.
wrong
Próbáld meg a port mindig kifelé fújni a gépből. A ventilátornál légy óvatos, lassan fokozatosan fújd ki a levegőt és várd meg míg a lapátok lelassulnak. Ha túlpörögnek a lapátok akkor megsérülhetnek, nem hiányzik egy ventilátor vásárlás.
wrong
Ne használj porszívót a sűrített levegő helyett! A kompresszor hasznos lehet, de itt még óvatosabban kell bánnod a notebookkal.

Amennyiben elbizonytalanodtál, hogy nekiláss-e a feladatnak úgy hozd be személyesen szervizünkbe a készüléked (1142 Bp. Ungvár köz 5. H-P: 9-17:00) vagy küldd be ingyenes futáros behozatásunkon keresztül.

Népszerű szolgáltatásaink

Segíthetünk?