Minden, amit a GaN-töltőkről tudni kell!

Minden, amit a GaN-töltőkről tudni kell!

Ha eleged van a lassú töltésből vagy könnyebb, kisebb töltőt keresel, érdemes tovább olvasnod.

A legújabb töltőtípus a piacon számos előnnyel rendelkezik a többi töltőhöz képest, például, hogy akár háromszor gyorsabban tölti fel a készülékedet és energiatakarékosabb is.

De mi is az a GaN?

Gallium-nitrid, ami egy félvezető, amely a 90-es években a LED-ek gyártása kapcsán került előtérbe. Először a fehér LED-ek, kék lézerek és a színes LED kijelzők létrehozására használták a GaN-t. Sőt a Blu-ray DVD-lejátszókban a GaN kék fényt állít elő, ami beolvassa az adatokat.

A szilícium újabb alternatívája. Kisebb és hatékonyabb, mint jelenleg a piacon lévő töltők. Fontos, hogy ezekhez a töltőkhöz kevesebb alkatrészre van szükség és nagyobb feszültség vezetésére alkalmasak. További előnyük, hogy magasabb a kapcsolási frekvencia, ami a gyorsabb vezeték nélküli energiaátvitelt segíti. Várható, hogy a GaN hamarosan felváltja a szilíciumot néhány területen.
GaN töltő kép

Rendeld meg még ma Acefast GaN töltődet!

Miért jobb választás a GaN a szilíciummal szemben?

Elsősorban az energiahatékonyság miatt, ami azt jeleni, hogy nagyobb feszültséget és magasabb hőmérsékletet tud elviselni. Másrészt kisebb méretű ebből adódik, hogy kisebb chipek készíthetők belőle, továbbá könnyebb is, így utazás során is előnyös.

Gan vs Szilícium táblázat

Népszerű szolgáltatásaink


Segíthetünk?