Teendők a laptop gyorsításhoz

Teendők a laptop gyorsításhoz

Belassult a laptopod? Ezeket teheted, hogy felgyorsítsd a készüléked anélkül, hogy nagyobb összegeket kelljen ráfordítanod:

Amennyiben nincs raktáron a megfelelő alkatrész, úgy beszerző kollégánk megrendeli azt, szervizünkbe érkezést követően pedig megkezdődik a javítási folyamat.

Tippek a laptop gyorsításhoz

 • Operációs rendszer újratelepítése
  Talán a legkézenfekvőbb megoldás, mégse biztos, hogy elsőre eszedbe jutna. Windows 10-től korábbi operációs rendszerek frissítésre szorulnak, mert egy idő után érzékelhető lesz a használat közbeni lassulás. 
 • HDD lecserélése SSD-re
  Az SSD -k sokkal gyorsabbak a hagyományos merevlemeztől (HDD) és kevesebbet is fogyasztanak. Ezen felül pedig nincsenek mozgó alkatrészek benne így egy esés következtében kisebb az esélye, hogy megsérüljön.
 • Memória bővítése
  Amennyiben munkára használod hordozható készüléked úgy érdemes kibővíteni a memória mennyiségét. Ha csak internetezés a cél elegendő lehet a 4GB memória.

Feltéve, hogy segítségre van szükséged a megfelelő memória kiválasztásában fordulj ügyfélszolgálati munkatársainkhoz személyesen vagy online.

 • Laptop tisztítás
  Ha a korábban felsorolt teendőket kipipáltad, akkor térjünk rá a legfőbb problémaforrásra. Elegendő 1-1,5 év is ahhoz, hogy annyi mennyiségű por, kosz lerakódjon a laptopod belsejében, hogy a processzor túlmelegedjen vagy magától kikapcsoljon a gép.

Amennyiben otthon szeretnéd a bővítést elvégezni, kikapcsolt állapotban távolítsd el a készülék akkumulátorát! A laptopban hagyott akkumulátorral nagy károkat okozhatsz. Az új ram beillesztése után érdemes a BIOS-ban és az operációs rendszerben ellenőrizni, hogy látja-e a gép a memóriát.

Ha olvasnál arról, hogy Milyen jelek utalnak arra, hogy laptop tisztításra van szükséged, akkor ide kattintva teheted meg.

Népszerű szolgáltatásaink


Segíthetünk?