Lenovo Laptop töltő, adapter

Lenovo
A Lenovo laptopok eléggé robusztusra készülnek. Ha gamer laptopra asszociálnánk, sokaknak egyből a Lenovo márka jutna az eszébe. A Lenovo az IBM fúziót követően tudott megerősödni. Manapság nagyon törekszik kiemelkedni a gamer laptopok piacán is. Viszont ezen gépek hardveres energia igénye jelentősen megnőtt, így még fontosabbá vált, hogy megfelelő laptop töltőt válasszunk ki, mivel ha nincs meg a kellő teljesítmény, akkor a laptopunk automatikusan visszafogja magát és nem lesz hajlandó a teljes sebességén dolgozni. De milyen szempontok alapján tudom kiválasztani a laptophoz való töltőt? Ezen útmutató segítségként szolgál a kiválasztásban.
Válasszuk ki azt a témakört, amiben bizonytalanok vagyunk. Ne hagyjuk, hogy a kételyek megakadályozzanak a jó döntésben!

1. Mi az a 3 alapvető feltétel, ami segít a gyors választásban?
2. Miként találom meg a Lenovo laptopomhoz való töltőt?
- Ismerem a géptípust!
- Nem ismerem a géptípust, de ismerem a töltő paramétereit!
3. Milyen teljesítményű töltő vásároljak?
4. Gyári vagy utángyártott?

3 alapvető feltétel töltő vásárlás esetén:
1. Ismerni kell a töltő feszültségét.
2. Ismerni kell a töltő áramerősségét.
3. Ismerni kell a töltő csatlakozó méreteit.
Ennek a három paraméternek ismeretében már azonnal tudunk válogatni a megfelelő notebook adapterek között.
Kezdjük el begépelni a webáruház keresőjébe az adatokat. Elsőnek a Feszültséget, majd az áramerősséget és végül a csatlakozó méretét. Pl.: 20V 3.25A 5.5mm X 2.5mm

Amennyiben nem ismerjük ezeket a paramétereket, végezzük el valamelyik módszert, ami segít a kiválasztásban.
Keresés modell ismeret alapján:
Kétféleképpen tudjuk megkeresni Lenovo készülékünkhöz tartozó töltőt. Géptípus vagy Töltő paraméterek alapján. Első körben nézzük meg miként tudjuk kiválasztani a töltőt géptípus alapján:

Lenovo laptop géptípus meghatározása:
- Lenovo laptopoknál kicsit keresgélni kell. Sajnos nem mindig egy helyen van fel tüntetve minden adat. Pl.: Lenovo Ideapad T410.
Ebből, ha alkatrészre szeretnénk árajánlatot, akkor még ezen kívül két adatot célszerű ismerni. Az egyiket egyszerű megtalálni, az pedig a Type- száma. Második az FRU. Ez minden elemen fel van tüntetve. Ez azonosítja a pontos alkatrészt. De ha laptop töltőt, adaptert keresünk, akkor elég a gép típust ismerni.

- Kikapcsolt állapotban fordítsuk fejjel lefelé a laptopunkat és keressünk vonalkódot a gép alsóházán. Olyan vonlakód kell, ahol hasonló feliratokat találunk, mint S/N, P/N vagy Type. Például a Lenovo G500S esetében ezt itt találjuk:

Illusztráció:

Lenovo géptípus meghatározása notebook-alkatresz.hu
-Ha megtaláltuk, akkor a modell kereső segítségével kezdjük el leszűkíteni a találatokat.
-Elsőnek adjuk meg a gyártót (Lenovo), majd az almodellt (G) és végül a gépnek a típusát (500s).

-Videó segédlet lépésről lépésre.

Ha sikeresen kiválasztottuk a modellt, akkor az oldalunk átirányít a keresett modell oldalra. Természetesen marad továbbra is a Laptop, töltő kategóriákban, így azonnal válogathatunk a gépünkhöz javasolt laptop adapterek között. A megfelelő töltő kiválasztásához ellenőriznünk kell még a laptopunk teljesítményét. Ez az információ is fel van tüntetve a készülékünk alján. (Néha a címkét, ami ezt az információt tartalmazza, az akkumulátor alá ragasztják).

Illusztráció:

Lenovo géptípus meghatározása töltő paraméterek alapján notebook-alkatresz.hu
Ha megtaláltuk a bemeneti feszültséget és áramerősséget, akkor annak megfelelő utángyártott vagy gyári töltő vásárlása ajánlott. Aranyszabály, hogy minimum a gép teljesítményével megegyező töltőt vásároljunk. Ez azért fontos, mivel azonos kategórián belül is eltérhet a gép teljesítménye. Igazából a felszereltségtől függ, hogy milyen tápellátást igényel a laptopunk. Magyarra lefordítva, ha a példánknál maradunk, akkor a Lenovo Ideapad T410 esetében is létezik 40W/65W/90W/120W-os változat. A példaképen, egy olyan készülék látható, amin az alábbi adatok szerint (20V 3.25A) 65W-os töltővel működik. Így értelem szerűen célszerű 65W-nál nem kisebb töltőt venni.

Ennél is többet szeretnénk megtudni a töltő és laptop kapcsolatáról? Íme egy cikk róla: Milyen teljesítményű töltőt válasszak?

Nem ismerem notebookom modelljét, de a töltő paramétereit igen.

Laptopunkhoz való töltőt paramétereinek ismeretében is kitudjuk választani. Elsőnek keressük meg a töltőn a kimeneti feszültség (OUTPUT) feliratot. Ez a példa készülékünk adapterén így olvasható:

Illusztráció:

Lenovo laptop töltő paraméter meghatározása notebook-alkatresz.hu
Nem meglepő, ha azt mondom, hogy a laptopunk bemeneti feszültsége az egy és ugyan az, mint a töltőnk kimeneti feszültsége. Ezért is szokták a készülékek aljára is feltüntetni, hogy milyen teljesítményű adapterrel képesek üzemelni.

Második lépésként a csatlakozó méretét kell meghatározni.
Lenovo készülékeknél a legelterjedtebb csatlakozó típusok a következőek: (célszerű megmérni, vagy összehasonlítani a képen láthatóval):

Illusztráció:
(külső átmérő x belső átmérő méretek)

Lenovo laptop töltő 4.0mm x 1.7mm notebook-alkatresz.hu

4.0mm X 1.7mm csatlakozó


Lenovo laptop töltő Rectangular notebook-alkatresz.hu

5.5mm X 2.5mm csatlakozó


Lenovo laptop töltő 7.7mm x 5.5mm notebook-alkatresz.hu

7.7mm X 5.5mm csatlakozó


Lenovo laptop töltő Rectangular notebook-alkatresz.hu

Rectangular csatlakozó


Ha nem hasonlít az egyikhez sem, akkor mérjük meg a külső és belső méretét és nézzük meg a csatlakozó méret tag-nél, azt, hogy létezik-e ilyen csatlakozóval létező laptop töltőnk. Ha nem találunk megfelelőt, akkor érdemes egy emailt küldeni az info@notebook-alkatresz.hu-s email címre.
Ezután már minden információ birtokunkban van. Így már ki tudjuk választani a megfelelő laptop töltőt. Elsőnek a bal oldalon található szűrő segítségével válasszuk ki a feszültséget, majd az áram erősséget és végül a csatlakozó méretét.
A rendszerünk minden egyes paraméter választáskor automatikusa lefrissíti a találati listát. A három paraméter megadása után, már válogathatunk a géphez megfelelő töltők közül.

Illusztráció:

Szűrő segédletek
Lenovo laptop töltő csatlakozó szűrő bemutató kép
Milyen teljesítményű töltőt válasszak?
Szinte a legtöbbet elhangzó kérdés az átvételi pontunkon. Általában azt szoktuk javasolni, hogy a gép igényének megfelelő teljesítményt érdemes vásárolni. Vagyis ha van egy 65W-os gépünk, akkor minimum 65W-os tápegységet ajánlott hozzá venni. Ebből kiindulva tehát igazolható,, hogy a nagyobb teljesítményű laptop töltő egy kisebb teljesítményű gépet 100%-osan és biztonságosan meg tud táplálni. Tehát egy nagyobb teljesítményű töltő egy kisebb teljesítmény igényű laptopot biztonságosan tud megtáplálni. Magyarra lefordítva, egy 90W-os laptop töltő egy 40W-os, 65W-os vagy egy 80W-os laptopot is meg tud táplálni. Tehát például egy 90W-os laptop töltő egy 65W igényű laptopot el tud látni megfelelő teljesítménnyel. Ez fordított esetben nem érvényes, mert egy nagyobb teljesítmény igényű (pl.90W-os) notebookot egy kisebb teljesítményű (pl.40W-os) töltő nem tud ellátni megfelelő energiával. Meg lehet próbálni, vannak olyan esetek, amikor működő képes a kisebb teljesítményű töltővel, viszont mivel nem tudja leadni a szükséges energiát ezért a laptop visszavesz a teljesítményből. Kivételes esetekben előfordulhat, hogy kisebb teljesítményű töltő is tölt egy nagyobb teljesítmény igényű laptopot, de ebben az esetben a notebook és a töltés is lassabb lesz. Illetve ha a gép túllépi a töltő teljesítményét, akkor akár le is tud állni. Konklúzió: Ajánlott a gyári töltőnek a teljesítményével számolni. Nem baj, ha nagyobb, legalább a töltőn kisebb teljesítményt használ és emiatt nem melegszik annyira.

Gyári vagy utángyártott?
Igazából ez manapság már csak egy “elvi” kérdés. Régebben rengeteg rossz pletykát lehetett hallani arról, hogy milyen rosszak az utángyártott termékek. Persze ezeket a hiedelmeket a nagyobb gyártók terjesztették el, hogy ne vásároljanak más termékeket eszközeikhez, csak gyárit. Mára ezek az aggályok teljesen eltűntek. Az utángyártott kifejezés átalakult. Már nem a rossz termékek ugranak be róla az embereknek, hanem az, hogy ezek nem márkás termékek. Nincs rajta a gyártó logója, nem kell megfizetni a brand által generált plusz költséget. Ezek a termékek világszerte teret hódítottak és ezt a nevesebb gyártók se tudták megakadályozni. Természetesen azért a gyártókat se kellett félteni. A legmagasabb üzleti kategóriás készülékeit ellátta utángyártott termék elleni védelemre. Ezt főként akkumulátor és töltő esetében végezte el. Annyit azért érdemes megjegyezni a két kategóriáról, hogy egy gyári kiegészítő, mint pl. egy laptop töltő, “minőségibb” anyagból készül. Ha megfogunk egy gyári és egy utángyártott adaptert, akkor súlyban érzékelhető, hogy a gyári termék műanyag borítása kicsivel nehezebb, mint az utángyártotté. Alapvetően nagyobb különbség nincs a kettő között, teljesítménye ugyanaz.

Webáruházunk a Lenovo modellhez és további 574 almodelljéhez a laptop töltő, adapter kategóriában 31 különböző terméket ajánl.

A pontosabb találatok érdekében szűkítsük tovább a keresésünket:

  • Használjuk a szűrő opciókat!
  • A modell kereső segítségével megtekinthetjük a gépünkhöz tartozó termékeket.

Eddigi szűrő feltételek

Modell

Kategória


Ár

2 819
-
19 801
Ft

Adapter Teljesítmény

Kimeneti feszültség

Bemeneti feszültség

Garancia

Szín

Keresésnek megfelelt találatok: 31

Vásárlási segédlet
Lenovo 19V 80W töltő (adapter) utángyártott tápegység

(110)

19V 4.22A 5.5mm X 2.5mm 19V 80W töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 3 310 Ft

Online ár: 2 960 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 19V 90W töltő (adapter) utángyártott tápegység

(437)

19V 4.74A 5.5mm X 2.5mm 19V 90W töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 3 670 Ft

Online ár: 3 291 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 65W laptop töltő (adapter) utángyártott hálózati tápegység

(22)

20V 3.25A 5.5mm X 2.5mm 20V 65W laptop töltő (adapter) utángyártott hálózati tápegység


Listaár: 3 160 Ft

Online ár: 2 819 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 90W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(17)

20V 4.5A 5.5mm X 2.5mm 20V 90W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 3 530 Ft

Online ár: 3 160 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 16V 56W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(2)

16V 3.5A 5.5mm X 2.5mm 16V 56W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 3 870 Ft

Online ár: 3 480 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 65W notebook töltő (adapter) négyszögletű (rectangular, 45N0257) Lenovo

(84)

20V 3.25A rectangular 20V 65W notebook töltő (adapter) négyszögletű (rectangular, 45N0257) Lenovo


Listaár: 3 880 Ft

Online ár: 3 490 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 40W Laptop töltő (Adaper) utángyártott tápegység

(20)

41R4441 20V 40W Laptop töltő (Adaper) utángyártott tápegység


Listaár: 3 880 Ft

Online ár: 3 490 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 19V 30W netbook töltő (adapter) utánygyártott tápegység

(2)

19V 1.58A 5.5mm X 2.5mm 19V 30W netbook töltő (adapter) utánygyártott tápegység


Listaár: 3 880 Ft

Online ár: 3 490 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 90W notebook töltő (adapter) négyszögletű (rectangular) utángyártott

(39)

20V 4.5A rectangular 20V 90W notebook töltő (adapter) négyszögletű (rectangular) utángyártott


Listaár: 4 280 Ft

Online ár: 3 860 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo Autós töltő (Adapter)

(7)

20V 4.5A 7.9mm X 5.5mm Pin Inside autós töltő Autós töltő (Adapter)


Listaár: 4 480 Ft

Online ár: 4 050 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 16V 72W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(1)

16V 4.5A 5.5mm X 2.5mm 16V 72W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 4 850 Ft

Online ár: 4 390 Ft

Raktáron

Részletek
Lenovo 20V 90W autós notebook laptop töltő (adapter) négyszögletű (rectangular) utángyártott

(0)

20V 4.5A rectangular autós 20V 90W autós notebook laptop töltő (adapter) négyszögletű (rectangular) utángyártott


Listaár: 5 450 Ft

Online ár: 4 945 Ft

Raktáron

Részletek
×