A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, keddtől (03.17) a SZEMÉLYES ügyfélszolgálatunk nyitvatartása átmenetileg szünetel!
Minden más szolgáltatásunk fennakadás nélkül üzemel, köztük a rendelések kiszállítása, és a hibás készülékek ingyenes szervízbe szállítása is.

Szervizről bővebben itt olvashat. Óvintézkedéseinkről bővebben itt olvashat.

Töltő, adapter, tápegység

Töltőre ma már mindenhol szükségünk van, pl. telefon, okosóra, ps-vita és úgy általában minden más elektromos eszközhöz. Telefon esetében nincs nagy baj, ha megtörik a kábel csak leugrok a boltba és veszek egy másik microUSB kábelt. Laptop töltő esetében már más a helyzet. Minden márkához, másfajta töltő tartozik. A laikus felhasználók általában azt gondolják, hogy ha vásárolnak egy notebookot a hozzá tartozó laptop töltő az idők végezetéig működőképes lesz. Sajnos az a rossz hír, hogy ez nem így van. A laptop töltők is gyakran elromlanak, eltörik a kábelük, vagy épp megrágja a háziállatunk. Mivel töltő nélkül nem működik tartósan egy laptop sem, pótlása nagyon fontos, sokszor létfontosságú. Így tehát meghibásodás vagy egyéb okok miatt szükség van egy új laptop töltő beszerzésére. Mielőtt beszereznénk az új laptop töltőnket olvassuk végig a lejjebb található vásárlási segédleteket!
Válasszunk témakört:

1, Bevezetés a töltők működésének világába
2, Meghibásodás okai
3, Milyen hiba jelenségek tapasztalhatóak meghibásodás előtt?
4, Mit tudunk megállapítani összegzésként a töltőkről?
5, Jelmagyarázat
6, Rendelés és Szállítás folyamata
7,Rendelés futárszolgálattal
8, Csomagpontra való rendelés

1. Bevezetés a töltők működésének világába:
Napjainkban nélkülözhetetlenné váltak a laptopok, notebookok, telefonok, tabletek és más egyéb elektromos eszközök használata. Minden esetben egy tápegység segítségével lehet üzembe helyezni ezeket.
De hogyan is működnek az ilyen készülékek?

Az elektromos feszültség megadja, hogy két pont között mekkora “munkát” végez az eszköz egy egységnyi töltéssel. Mértékegysége a “Volt” (V), ami a Joule/Coulomb képletből származik. Elektromos potenciálnak nevezzük két viszonyítási ponthoz képest mért elektromos feszültséget. Nagyságától függően lehet törpe-, kis-, nagy- vagy különlegesen nagyfeszültség. Mivel az elektromos berendezéseknek van egy úgynevezett ellenállása, ezért az eszközök egyetlen feszültségen képesek üzemelni. Ez alól csak az olyan készülékek lehetnek kivételek, amelyek egy vezérlővel képesek a bemeneti feszültséget változtatni. Alapjában véve a töltő belsejében egy transzformátor található.
Ez minden töltő alapja. Feladata a hálózati feszültséget - Magyarországon ez 230V -, átmódosítsa kisebb feszültségekre. Manapság már beszélhetünk standard feszültség értékekről, mint telefonok, tabletek esetében. Ezekből 5V-12V-ig vannak feszültségek. Laptopoknál, notebookoknál ezek már 12V-20V-ig terjedő értékekkel bírnak.Természetesen ennél nagyobb értékekkel is gyártanak eszközöket, de a mi cégünk telefon, tablet és notebook alkatrészeket és kiegészítőket árul, így csak ezeket a töltő típusokat mutatnánk be.

2. Meghibásodás okai:

Mechanikai sérülés.

-Kábel megtörik:
-Kondenzátor mechanikai megsérülése, ez történhet:
        I, Külső behatás (például készülék véletlen leejtése).
        II, Ritkán a készülék, berendezés mechanikai rezgései, hőtermelése miatt

Túlfeszültség, átütés
-Túlfeszültség esetén a kondenzátor belsejében olyan polarizáció változás jelentkezik, aminek a hatására a kondenzátor elveszti szigetelő képességét, vagyis “átüt”. Az átütés sebessége 0,00000001s alatt következik be.
        - Az átütésnek több típusa is van, mint a:
        - Lavina átütés
        - Termikus átütés
        - Kisüléses átütés

Határfrekvencia túllépése
- A kondenzátor csatlakozóin végbemenő feszültség miatt, a kondenzátor belsejében molekuláris mozgások jönnek létre az elektromos mező centrifugális hatása miatt. Váltakozó polaritású feszültség hatására, minden periódusban felcserélődnek és átrendeződnek a molekulák. A felhalmozódott töltések pedig kisülnek. Amennyiben ez a folyamat túl gyakorivá válik és a molekulák nem képesek követni a változást, akkor a kondenzátor belseje felhevül, szélsőséges esetben tönkremegy.

Rövidzár
- A kondenzátor nagy mennyiségű energiát képes eltárolni. A kondenzátor amint feszültséget kapcsolnak rá, abban a pillanatában rövidzárként viselkedik. Ezt követően exponenciálisan töltődik. A kisülés pedig hasonlóan működik, csak  fordítva. Amennyiben a kondenzátor töltési-kisütési folyamatában valami nem működik megfelelően, akkor a kondenzátort vagy a bekötő vezetéket károsíthatja.

Öregedés, szivárgás
Az elektrolit kondenzátorok kivételével a legtöbb kondenzátor anyagának elöregedése jóval később következik be, mint az az eszköz, amibe a  kondenzátort beépítették. Mivel az elektrolit elszivárgása, besűrűsödése esetén a kondenzátor kapacitás csökkenése jelentős.

3. Milyen hiba jelenségek tapasztalhatóak meghibásodás előtt?

Általában csak a melegedést lehet érezni. Sajnos nincs más jelensége. Ha tönkremegy a töltő, az csak egy alkatrész kisülésével tud megtörténni. Akár egy ilyen elektrolit kondenzátor vagy a forrasztás enged el, esetleg az átvezető kábelek egyike égett el.
Javítani nem nagyon lehet ezeket az adaptereket, mivel öntvényes forrasztással vannak összerakva. Ezért maximum egy ultrahangos gép segítségével lehetne ezt a kötést megbontani. Így csak a széttörés maradna, mint opció.
A kábel törése lehet még egy elég gyakori jelenség, viszont az részben orvosolható. Kevés szerviz vállalja a cseréjét. Az oka egyszerű. Mivel a kábeleket egy árnyékoló réteggel látják el, hogy más tápok jelszintjei ne zavarjanak be, ennek a megfelelő rögzítése az új csatlakozón elég körülményes.

4. Mit tudunk megállapítani összegzésként a töltőkről?

Azt, hogy ha egyszer tönkre mentek, akkor ne nagyon bolygassuk őket. Persze meglehet próbálkozni a szerelésével, de csak akkor, ha értünk hozzá. Elektronikai ismeretek nélkül semmiképp ne kezdjünk neki.
Általában a melegedés az első jele a meghibásodásnak. (Minden töltőnek van egy üzemi hőmérséklete, ekkor még kézbe lehet venni a töltőt. Ha már égeti a kezet, akkor már valami gond van.)
Alapvetően egy transzformátor rengeteg védelemmel van ellátva. Feladata a 230V átalakítása az eszköz bemeneti feszültségére. Vannak egybeépített és szabadon cserélgethető fejű töltők is.
Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük a gyári töltő feszültségét, áramerősségét és a csatlakozó méretét. Ha ennek a három információnak a tudatában vagyunk, akkor már megkezdhetjük a töltő vásárlást.

5. JELMAGYARÁZAT:

- ‘Zöld, Raktáron’ felirat. - A terméke raktáron van, személyesen azonnal átvehető. 13 óráig beérkező rendeléseket aznap átadjuk a futárszolgálatnak.
Illusztráció:
Raktáron bemutató kép
- ‘Piros, Nincs raktáron’ felirat. - A termék nincs raktáron. Amennyiben a termék rendelkezik árral, rendelésre tudjuk beszerezni. A rendelési idő várható idejét a termékre való kattintás után láthatjuk egy új oldalon.
Illusztráció:
Nincs raktáron bemutató kép
- Olyan termékek esetén, ahol a ‘Nincs ára’ felirat látható, leadhatjuk érdeklődésünk írásban az 'Érdeklődőm' gomb megnyomásával. Itt egy rövid formula kitöltése után a rendszerünk üzenetet küld a beszerző kollégánk és miután lekérte az árakat beszállítóinktól ő maga fogja elküldeni az árajánlatot e-mailben.
Illusztráció:
Nincs ára bemutató kép

6. Rendelés és Szállítás folyamata:

- Magyarország területére minden szállítási mód (Futár, csomagpont) 990 Ft.
- Futárral történő csomagküldést 1 munkanapon belül vállaljuk, a 13 óráig leadott megrendelések esetén. Partnerünk a GLS Futárszolgálat.
- Pick Pack Pont-os küldemények esetén Budapesten belül 1-2 munkanap, vidékre 2-4 munkanappal kell számolni.
- Személyes átvételre is van lehetőség a 1142 Budapest, Ungvár köz 5. címen megtalálható üzlet helyiségünkben. Raktárkészletünk aktuális, így ha azt látja, hogy “Azonnal átvehető”, akkor akár rendelés nélkül is áttudja venni. Érdemes azonban arra figyelni, hogy amennyiben csak pár darab termék van raktáron, ajánljuk megrendelését személyes átvételre, ugyanis a készletek gyorsan fogynak webáruházunkban.

7. Futárral történő rendelés menete:

- A rendelés feldogozása után rendszerünk automatikus üzeneteket küld a megadott email címre.
- Első üzenetünkben a rendelés feldolgozásásáról és átadásról szóló információkat küldjük meg, például rendelési azonosítót, gls nyomonkövetési oldalának linkjét, végösszeget.
- Ezt követően, ha elektronikus számlát kért, azt külön elküldjük e-mailben. (Ha papír alapon kérte a számlát, a csomagban elhelyezve küldjük, illetve egy másolatot e-mailben is kiküldünk.
- A szállítással kapcsolatosan tájékoztatást a GLS futárszolgálat küld, ami tartalmazza a csomagszámot, a várható érkezést (3 órás időintervallumra leszűkítve) és a futár telefonszámát.
- Amennyiben plusz szolgáltatást is igényelt (SMS / Telefon) azt ugyan úgy a GLS futárszolgálat biztosítja.
- Abban az esetben ha nem lenne jó az időpont, a futárral lehetőség van telefonon egyeztetni.

8. Pick Pack Pont (Sprinter Futárszolgálat) / GLS csomagpont (GLS Futárszolgálat) rendelés menete:

- Rendelés feldolgozása után rendszerünk automatikus üzeneteket küld a megadott email címre.
- Első üzenetben a rendelés feldolgozásról és az átadásról szóló információkat küldjük meg, például rendelési azonosító, GLS vagy a Pick Pack Pont nyomonkövetési oldalának linkjét, valamint a végösszeget.
- Ezt követően, ha elektronikus számlát kért, azt külön elküldjük e-mailben. (Ha papír alapon kérte a számlát, a csomagban elhelyezve küldjük, illetve egy másolatot e-mailben is kiküldünk.)
- A Sprinter futárszolgálat és a GLS futárszolgálat együttesen végzik ezt a szállítási módot. A rendelés leadásakor tudjuk kiválasztani azt, hogy melyik csomagponton szeretnénk átvenni a küldeményünk.
Ebben az esetben is a csomagszámot és a várható érkezési időt (státusz információkat) a két szállítmányozó cég fogja megküldeni.

Webáruházunk a töltő kategóriában 291 terméket ajánl 46 487 modellhez.

A pontosabb találatok érdekében szűkítsük tovább a keresésünket:

  • Használjuk a szűrő opciókat!
  • Válasszunk ki egy alkategóriát!
  • A modell kereső segítségével megtekinthetjük a gépünkhöz tartozó termékeket.

További töltő kategóriák:


Eddigi szűrő feltételek

Kategória


Keresésnek megfelelt találatok: 291

Vásárlási segédlet
USB-C (Type-C) portos hálózati töltő | Power Delivery | 18W | 5V-15V

(0)

usb_PD_töltő_2 USB-C (Type-C) portos hálózati töltő | Power Delivery | 18W | 5V-15V


Listaár: 3 330 Ft

Online ár: 2 979 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító fej 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm

(5)

5.5x2.5mm-4.0x1.7mm_csatlakozó_fej Átalakító fej 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító 5.5mm x 2.5mm -> 3.5mm x 1.35mm

(0)


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm

(4)

5.5x2.5mm-4.0x1.7mm_kábel Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 3.0mmx1.1mm

(24)

5.5x2.5mm-3.0x1.1mm_kábel Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 3.0mmx1.1mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
9V 14W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(6)

9V 1.5A 2.5mm X 0.8mm 9V 14W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 050 Ft

Online ár: 1 789 Ft

Raktáron

Részletek
Benq Siemens hálózati töltő

(4)


Listaár: 1 980 Ft

Akciós ár: 1 640 Ft

Raktáron

Részletek
10.5V 20W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(0)

10.5V 1.9A 4.8mm X 1.7mm 10.5V 20W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 270 Ft

Online ár: 1 990 Ft

Raktáron

Részletek
9.5V 20W EEEPC töltő (adapter) Utángyártott tápegység

(0)

Asus EEE PC 9.5V 2.315A 4.8mm X 1.7mm 9.5V 20W EEEPC töltő (adapter) Utángyártott tápegység


Listaár: 2 580 Ft

Online ár: 2 278 Ft

Raktáron

Részletek
12V 18W netbook töltő (adapter) utángyártott autós szivargyújtós tápegység

(10)

12V 1.5A 3.0mm X 1.1mm autos 12V 18W netbook töltő (adapter) utángyártott autós szivargyújtós tápegység


Listaár: 2 590 Ft

Online ár: 2 286 Ft

Raktáron

Részletek
19V 30W netbook töltő (adapter) Utángyártott tápegység

(67)

PA-1300-04 19V 30W netbook töltő (adapter) Utángyártott tápegység


Listaár: 2 810 Ft

Online ár: 2 490 Ft

Raktáron

Részletek
19V 30W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(3)

19V 1.58A 4.0mm X 1.7mm 19V 30W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 940 Ft

Online ár: 2 610 Ft

Raktáron

Részletek
×