A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, keddtől (03.17) a SZEMÉLYES ügyfélszolgálatunk nyitvatartása átmenetileg szünetel!
Minden más szolgáltatásunk fennakadás nélkül üzemel, köztük a rendelések kiszállítása, és a hibás készülékek ingyenes szervízbe szállítása is.

Szervizről bővebben itt olvashat. Óvintézkedéseinkről bővebben itt olvashat.

Laptop töltő, adapter

Laptop töltő meghibásodása esetén szinte minden perc számíthat. Hatalmas raktárkészletünk és kedvező áraink gyors választási lehetőséget biztosítanak ügyfeleink részére. De miként tudunk meggyőződni arról, hogy van-e a webáruházban olyan notebook adapter, amire szükségünk lesz? Miként lehet kiválasztani, meggyőződni róla, hogy valóban jó töltőt választunk? Ezekre a kérdésekre adnak választ a segédletben lévő témakörök. Tapasztalat hiányában érdemes vagy megtekinteni vagy elolvasni.
Írásunkban az alábbi témakörökre adunk tanácsot:

1, Hogyan találjuk meg a notebookhoz való töltőt?
2, Ismerem notebookom a modelljét.
3, Nem ismerem notebookom a modelljét, de a töltő paramétereit igen.
4, Mire figyeljünk laptop, töltő vásárlásakor?
5, Lehet-e más gyártó töltőjével használni a gépem?
6, Honnan tudom, hogy a töltő rossz?

1. Hogyan találjuk meg a notebookhoz való töltőt?

A laptop töltőt a weboldalunkon kétféleképpen tudjuk megkeresni.
Egyik megoldás, ha ismerjük a modellt a kereső vagy a modellválasztó segítségével kikeressük az adott modellt.
Második megoldás pedig, ha nem ismerem a modellt, de megvan a gyári töltője, akkor annak paraméterei is segíthetnek a megfelelő notebook töltő kiválasztásában.

2. Ismerem a laptopom modelljét.

Első lépés keressük meg a pontos géptípust. Sajnos sok esetben nem egyértelmű, hogy melyik felirat is pontosan a laptopunk típusa. Ezért elsőnek válasszuk ki, milyen gyártó modelljét keressük, mert így specifikusabb leírást tudunk adni.
Általánosságban egy Dell készüléken a géptípus meghatározása:
- Dell laptopoknál elég egyszerű dolgunk van, hiszen a legtöbb esetben elég jó látható helyen van elhelyezve a gép típusa.
- Kikapcsolt állapotban fordítsuk fejjel lefelé a laptopunkat és keressünk vonalkódot a gép alsóházán. Olyan vonalkód kell, ahol hasonló feliratokat találunk, mint S/N, P/N vagy Type. Például a Dell Inspiron N5010 esetében ezt itt találjuk:
Illusztráció:
Dell géptípus meghatározása notebook-alkatresz.hu
-Ha megtaláltuk, akkor a modellválasztó segítségével kezdjük el leszűkíteni a találatokat.
-Elsőnek adjuk meg a gyártót, majd az almodellt és végül a gépnek a típusát.

-Képsegédletek lépésről lépésre.
Dell géptípus meghatározása notebook-alkatresz.hu
Ha sikeresen kiválasztottuk a modellt, akkor az oldalunk átirányít a keresett modell oldalra. Természetesen marad továbbra is a Laptop, töltő kategóriákban, így azonnal válogathatunk a gépünkhöz javasolt laptop adapterek között.
Viszont a megfelelő töltő kiválasztásához ellenőriznünk kell még a laptopunk teljesítményét. Ez az információ is fel van tüntetve a készülékünk alján. (Néha a címkét, ami ezt az információt tartalmazza, az akkumulátor alá ragasztják)
Illusztráció:
Dell géptípus meghatározása notebook-alkatresz.hu

Ha megtaláltuk a bemeneti feszültséget és áramerősséget, akkor annak megfelelő utángyártott vagy gyári töltő vásárlása ajánlott. Aranyszabály, hogy minimum a gép teljesítményével megegyező töltőt vásároljunk. Ez sajnos azonos kategóriákban is eltér. Igazából a felszereltségtől függ, hogy milyen tápellátást igényel a laptopunk. Magyarra lefordítva, ha a példánknál maradunk, akkor a Dell Inspiron N5010 esetében is létezik 65W/90W/120W-os változat. A példa képen, egy olyan készülék látható, amin az alábbi adatok szerint (19.5v 3.34A/4.62A) 65W és 90W töltővel is működő képes. Így értelem szerűen célszerű 65W-nál nem kisebb töltőt venni.

Ennél is többet szeretnénk megtudni a töltő és laptop kapcsolatáról? Íme egy cikk róla: Milyen teljesítményű töltőt válasszak?

3. Nem ismerem notebookom a modelljét, de a töltő paramétereit igen.

Ebben az esetben sincs minden veszve. Első körben meg kell találnunk a kimeneti feszültség (OUTPUT) feliratot a töltőn. Ez a példa készülékünk adapterén így olvasható:
Illusztráció:

Dell laptop töltő bemutató kép
Nem meglepő, ha azt mondom, hogy a laptopunk bemeneti feszültsége az egy és ugyanaz, mint a töltőnk kimeneti feszültsége. Ezért is szokták a készülékek aljára is feltüntetni, hogy milyen teljesítményű adapterrel képesek üzemelni.

Ezek után már csak a csatlakozó méretét kellene meghatározni.
Dell készülékeknél a legelterjedtebb csatlakozó típusok a következőek: (célszerű megmérni, vagy összehasonlítani a képen láthatóval):

Illusztráció:
(külső átmérő x belső átmérő méretek)
Dell laptop töltő csatlakozó 7.4mm x 5.0mm bemutató kép

7.4mm x 5.0mm csatlakozóDell géptípus meghatározása notebook-alkatresz.hu

4.5mm x 3.0mm csatlakozóDell laptop töltő csatlakozó 5.5mm x 1.7mm bemutató kép

5.5mm x 1.7mm csatlakozóDell laptop töltő csatlakozó 5.5mm x 2.5mm bemutató kép

5.5mm x 2.5mm csatlakozóHa nem hasonlít egyikhez sem, akkor mérjük meg a külső és belső méretét és nézzük meg a csatlakozó méret tag-nél, azt, hogy létezik-e ilyen csatlakozóval létező laptop töltőnk. Ha nem talál ilyet érdemes egy emailt megejteni az info@notebook-alkatresz.hu-s email címre.

Ez a két lépés után már bírtokában vagyunk azoknak az információknak, amivel már kitudjuk választani a megfelelő laptop töltőt. Első lépésnek a bal oldalon található szűrő segítségével válasszuk ki a feszültséget, majd az áramerősséget és végül a csatlakozó méretét.
A rendszerünk minden egyes paraméter választáskor automatikusa lefrissíti a találati listát. Pontos töltő ajánlat a három paraméter megadása után Illusztráció:
Szűrő segédletek

Dell laptop töltő csatlakozó 5.5mm x 2.5mm bemutató kép
4. Milyen teljesítményű töltőt válasszak?
Gyakori kérdés. Általában azt szoktuk javasolni, hogy a gép igényének megfelelő teljesítményt érdemes vásárolni. Vagyis ha 65W-os a gépünk, akkor minimum 65W-os tápegységet kell venni hozzá.
Ebből kiindulva tehát igazolható, hogy a nagyobb teljesítményű laptop töltő egy kisebb teljesítményű gépet 100%-osan és biztonságosan meg tud táplálni. Ebből kiindulva kijelenthetjük, hogy egy nagyobb teljesítményű töltő egy kisebb teljesítmény igényű laptopot biztonságosan tud megtáplálni.
Magyarra lefordítva, egy 90W-os laptop töltő egy 40W-os, 65W-os vagy egy 80W-os laptopot is meg tud hajtani. Tehát például egy 90W-os laptop töltő egy 65W igényű laptopot el tud látni megfelelő teljesítménnyel.
Ez fordított esetben nem érvényes, mert egy nagyobb teljesítmény igényű (pl.90W-os) notebookot egy kisebb teljesítményű (pl.40W-os) töltő nem tud ellátni megfelelő teljesítménnyel. Meg lehet próbálni, vannak olyan esetek, amikor működő képes a kisebb teljesítményű töltőről, viszont mivel nem tudja leadni a szükséges teljesítményt ezért a laptop visszavesz a teljesítményből.
Kivételes esetekben előfordulhat, hogy kisebb teljesítményű töltő is tölt egy nagyobb teljesítmény igényű laptopot, de ebben az esetben a notebook és a töltés is lassabb lesz. A laptop akkumulátor töltése is lassabb lesz. Illetve ha a gép túllépi a töltő teljesítményét, akkor akár le is tud állni.
Konklúzió: Ajánlott a gyári töltőnek a teljesítményével számolni. Nem baj, ha nagyobb, legalább a töltőn kisebb teljesítményt használ és emiatt nem melegszik annyira.

5. Lehet-e más gyártó töltőjével használni a gépem?
Igen, lehet használni. Vannak átfedések, mint ahogy az Asus és a Toshiba is hasonló csatlakozókkal vannak szerelve.
Viszont nem csak a csatlakozó az ami fontos, hanem a feszültség is. Vagyis ha van egy Asus notebookunk, aminek van egy 19V-os adaptere (ezt a töltőn az OUTPUT résznél találjuk) azt nyugodtan használhatjuk olyan gépekhez, aminek szintén 19V-os adaptere van (mint például a Toshibának).
De mondjuk egy 19V-os 5.5mm X 2.5mm csatlakozójú Asus töltő már nem jó egy 20V-os 5.5mm X 2.5mm-es töltővel rendelkező Lenovo laptophoz.
Hiába azonos a csatlakozó, attól még a leadott feszültség nem elegendő.
Azt se felejtsük el, hogy fordítva sem lehet jó választás, mivel a nagyobb feszültségű töltők károsíthatják a gépet.

6. Honnan tudom, hogy a töltő rossz?
Ez egy igen nehéz kérdés. De ezt legjobban úgy lehet eldönteni, ha kivesszük az akkumulátort a gépből, és megnézzük, hogy úgy működik-e. Ha nem indul el, akkor nagy eséllyel a töltőnek van hibája (itt még azt kell megjegyeznünk, hogy ha a DC csatlakozó /amibe csatlakoztatja a töltőt/ sérült, akkor is ugyan ezt az eredményt tapasztalhatja). Ilyenkor érdemes egy másik töltővel is kipróbálni. Akár azt is meg lehet próbálni, hogy multiméterrel rámérünk, viszont az csak félmegoldás, mivel csak a feszültséget tudjuk vele ellenőrizni, az áramerősséget sajnos nem (az csak terhelés esetén jelentkezik).

Laptop, töltő adapter vásárlásakor figyeljünk a következőkre:

- Univerzális töltő használatát mi (Notebook-alkatresz.hu csapata ) nem javasoljuk. Ennek oka, hogy rengeteg rossz minőségű univerzális laptop töltő kapható a boltokban. Valamint a univerzális töltőkön található feszültség kapcsoló (Volt) véletlenszerű átkapcsolásával a laptopot tönkre tehetjük, melynek javítása minden esetben költséges.

- Notebook-alkatresz.hu minden esetben odafigyel arra, hogy készülékéhez megfelelő feszültségű (V)olt töltőt javasoljon.
- Azonban az előfordulhat, hogy az áramerősség (A)mper nagyobb, mint a laptop töltő alján található érték. Ez a különbség a gépet egyáltalán nem károsítja, mivel a notebook csak annyi áramot vesz fel, amennyire éppen szüksége van.
- Egyes esetekben a nagyobb áramerősség gyorsabb akkutöltést eredményezhet.
Illusztráció:
Nem ajánlott univerzális laptop töltő példa

Webáruházunk a laptop töltő, adapter kategóriában 159 terméket ajánl 15 426 modellhez.

A pontosabb találatok érdekében szűkítsük tovább a keresésünket:

  • Használjuk a szűrő opciókat!
  • A modell kereső segítségével megtekinthetjük a gépünkhöz tartozó termékeket.

Eddigi szűrő feltételek

Kategória


Keresésnek megfelelt találatok: 159

Vásárlási segédlet
19V 90W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(100)

19V 4.74A 5.5mm X 1.7mm 19V 90W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 3 690 Ft

Online ár: 3 310 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító fej 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm

(5)

5.5x2.5mm-4.0x1.7mm_csatlakozó_fej Átalakító fej 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító 5.5mm x 2.5mm -> 3.5mm x 1.35mm

(0)


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm

(4)

5.5x2.5mm-4.0x1.7mm_kábel Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 4.0mmx1.7mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 3.0mmx1.1mm

(24)

5.5x2.5mm-3.0x1.1mm_kábel Átalakító kábel 5.5mmx2.5mm -> 3.0mmx1.1mm


Listaár: 430 Ft

Online ár: 300 Ft

Raktáron

Részletek
9V 14W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(6)

9V 1.5A 2.5mm X 0.8mm 9V 14W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 050 Ft

Online ár: 1 789 Ft

Raktáron

Részletek
Benq Siemens hálózati töltő

(4)


Listaár: 1 980 Ft

Akciós ár: 1 640 Ft

Raktáron

Részletek
10.5V 20W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(0)

10.5V 1.9A 4.8mm X 1.7mm 10.5V 20W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 270 Ft

Online ár: 1 990 Ft

Raktáron

Részletek
9.5V 20W EEEPC töltő (adapter) Utángyártott tápegység

(0)

Asus EEE PC 9.5V 2.315A 4.8mm X 1.7mm 9.5V 20W EEEPC töltő (adapter) Utángyártott tápegység


Listaár: 2 580 Ft

Online ár: 2 278 Ft

Raktáron

Részletek
12V 18W netbook töltő (adapter) utángyártott autós szivargyújtós tápegység

(10)

12V 1.5A 3.0mm X 1.1mm autos 12V 18W netbook töltő (adapter) utángyártott autós szivargyújtós tápegység


Listaár: 2 590 Ft

Online ár: 2 286 Ft

Raktáron

Részletek
19V 30W netbook töltő (adapter) Utángyártott tápegység

(67)

PA-1300-04 19V 30W netbook töltő (adapter) Utángyártott tápegység


Listaár: 2 810 Ft

Online ár: 2 490 Ft

Raktáron

Részletek
19V 30W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység

(3)

19V 1.58A 4.0mm X 1.7mm 19V 30W laptop töltő (adapter) utángyártott tápegység


Listaár: 2 940 Ft

Online ár: 2 610 Ft

Raktáron

Részletek

Laptop töltő garanciális ügyéntézés, elállási jog

Új laptop adapter garanciális, jótállási feltételei

Új adapter garanciális ügyintézése kötelező jótállás jogszabályon alapul. Ilyen jogszabály az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet is, amely az új tartós fogyasztási cikkek vonatkozásában rendel el kötelező jótállást. Ez alapján új termékekre a kötelező jótállás időtartama 1 év, amelyet a vásárlás napjától kell számítani.

Notebook garanciális adapterének üzletünkbe történő eljuttatását ügyfelünknek kell megoldania! Ez történhet személyesen illetve szállítással, melynek költségét minden esetben az ügyfél viseli!

A töltőt csak akkor tudjuk kicserélni, ha abszolút sérülésmentes.

Garanciális kötelezettség alá eső, minőségi kifogás elutasítását meghatározó okok:

- a garanciális idő lejárt,
- adapter nem azonosítható,
- töltő kábel kontakt hibás (tépést, durva kábelhajlítást, törést feltételez),
- töltőcsatlakozó sérülése, törése,
- a töltő házon (dobozon) lévő repedés, törés, megbontás, külsérelmi nyomok, vagy átalakítás látható,
- nem a megfelelő tápfeszültségű és áramerősségű aljzatba csatlakoztatták - égés, olvadás nyomok.

Új töltő meghibásodás esetén, ha a garanciális kötelezettségben a garancia érvényesítési igényét jogosnak ítéljük, akkor:


- Kicseréljük, ha van raktáron csere darab
- Visszaadjuk a pénzt, ha nincsen raktáron

14 napos elállási jog

Rendeljen interneten és ha nem tetszik, 14 naptárinapig meggondolhatja magát!

Az internetes megrendelés már biztonságosabb és most akár 14 napja is van arra, hogy visszaküldje a terméket ha nem felel meg az elvárásainak. Az elállás joga csak a fogyasztót illeti meg!

A jelenleg hatályos magyar jogszabályok a 14 napos visszavásárlási kötelezettséget ír elő a webáruházak részére.

Ennek szabályozása a következőképp néz ki:

A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014 számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 naptárinapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.

A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell visszajuttatnia címünkre. Kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén vagyunk kötelesek a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog érvényesítése többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.

×